Ο Αντονι Μπουρντέν έλεγε συχνά ότι θα κρεμαστεί με ένα σχοινί για να αυτοκτονήσει - iefimerida.gr

Ο Αντονι Μπουρντέν έλεγε συχνά ότι θα κρεμαστεί με ένα σχοινί για να αυτοκτονήσει

Αντονι Μπουρντέν και Άζια Αρτζέντο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδέα δεν είχε η τελευταία σύντροφος του Άντονι Μπουρντέν, Άζια Αρτζέντο για την εμμονή του σεφ με την αυτοκτονία, παρά τις επανειλημμένες αναφορές του μέσα από την τηλεόραση και σε άρθρα του τα τελευταία 18 χρόνια.

«Ποτέ δεν ήξερα αυτή την εμμονή του. Δεν μου το είχε πει ποτέ», τουίταρε τη Δευτέρα η ηθοποιός, μαζί με ένα link που οδηγούσε σε ένα άρθρο που συγκέντρωνε τις 19 φορές που ο σεφ είχε συζητήσει δημόσια το θέμα της αυτοκτονίας από το 2000.

I never knew about this obsession of his. He never told me. Heart wrenching read: https://t.co/oqQsj4lxz9

Το τριών σελίδων άρθρο με τίτλο «Η μακρόχρονη αυτοκτονική τάση του Άντονι Μπουρντέν – με τα δικά του λόγια», δημοσιεύτηκε ένα μήνα μετά το θάνατό του.

«Η καρδιά σπαράζει διαβάζοντάς τα» έγραψε η Αρτζέντο, που ήταν η τελευταία σύντροφος του Μπουρντέν προτού αυτοκτονήσει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Γαλλία.

Two weeks without you

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on Jun 22, 2018 at 10:11am PDT

Όταν ο συγγραφέας και τηλεοπτικός σεφ γνώρισε την Αρτζέντο και άρχισε να βγαίνει μαζί της, είχε δηλώσει σε έναν φίλο του πως «δεν είχε γνωρίσει ποτέ κανένα που να ήθελε να πεθάνει περισσότερο από αυτόν».

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on May 30, 2018 at 6:27am PDT

Αλλά τα τελευταία 18 χρόνια, ανέφερε πως η αυτοκτονία του – συμπεριλαμβανομένης της κρεμάλας σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου – περίπου 20 φορές.

Σε ένα επεισόδιο του Ιανουαρίου 2009 της σειράς «No Reservations», μίλησε για το πώς σώθηκε από «μια περίοδο κατάθλιψης από τις θεραπευτικές δυνάμεις του χοιρινού κρέατος».

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on May 27, 2018 at 12:07am PDT

«Αποφάσισα να μην κρεμαστώ στην ντουζιέρα του μοναχικού δωματίου του ξενοδοχείου μου» είχε πει.

Σε μια άλλη περίπτωση, είπε: «Ξυπνάς, και δεν είσαι σίγουρος αν θέλεις να μείνεις σε μια εμβρυική στάση ή να αρχίσεις να κλαις, ή να προκαλείς εμετό στον εαυτό σου, ή να θέλεις να κρεμαστείς στο ντους».

Τέλος, σε ένα επεισόδιο του «Parts Unknown» του CNN, που είχε τραβηχτεί 18 μήνες πριν την αυτοκτονία του, ο Μπουρντέν βιντεοσκόπησε τον εαυτό του σε μια συνεδρία θεραπείας όπου περιέγραψε πως ένιωθε «σαν φρικιό» και «πολύ απομονωμένος» - χαρακτηρίζοντας τον τρόπο ζωής του ως «απόλυτα μοναχικό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ