Η Μέι απείλησε τους «αντάρτες» των Τόρηδων με πρόωρες εκλογές - iefimerida.gr

Η Μέι απείλησε τους «αντάρτες» των Τόρηδων με πρόωρες εκλογές

H πρωθυπουργός της Βρετανίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Oριακά απέφυγε μια ταπεινωτική ήττα στη Βουλή η Τερέζα Μέι, αφού προηγουμένως απείλησε με πρόωρες εκλογές τους αντάρτες του κόμματός της, αν απέρριπταν το σχέδιό της για το Brexit.

Σύμφωνα με τους Τάιμς του Λονδίνου, τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας που είναι αρμόδια για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας απηύθυναν αυτή την προειδοποίηση σε φιλοευρωπαίους πολιτικούς, υπό τους πρώην υπουργούς Στίβεν Χάμοντ και Νίκι Μόργκαν, που αντιδρούσαν στις προτάσεις της για την τελωνειακή σχέση με την ΕΕ λίγα λεπτά πριν από την κρίσιμη χθεσινή ψηφοφορία για την τελωνειακή σχέση με την ΕΕ στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Σε μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Βρετανίας, έχουν διεξαχθεί τέσσερις κρίσιμες εκλογικές διαδικασίες τα τελευταία τέσσερα χρόνια: το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας, το 2014, οι βουλευτικές εκλογές του 2015, το δημοψήφισμα για το Brexit τον Ιούνιο του 2016 και οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Μαΐου της περασμένης χρονιάς.

Η πολιτική μοίρα της Μέι στη χθεσινή ψηφοφορία κρίθηκε από τους υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ στις τάξεις των Τόρις.

Το κοινοβούλιο ενέκρινε με 307 ψήφους υπέρ έναντι 301 κατά μια τροπολογία επί του σχεδίου νόμου για το εμπόριο που θα ανάγκαζε την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί μια νέα συμφωνία για την τελωνειακή σύνδεση με την ΕΕ εάν δεν έχει επιτύχει συμφωνία για το εμπόριο με τις Βρυξέλλες ως την 21η Ιανουαρίου 2019.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία Τερέζα Μέι Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ