Η ΑΕΚ απέκτησε τον Γκρίφιν - iefimerida.gr

Η ΑΕΚ απέκτησε τον Γκρίφιν

Ο Γκρίφιν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του Μάλκολμ Γκρίφιν για την ερχόμενη σεζόν.

Με την κίνηση αυτή, η ΑΕΚ «έκλεισε» τη θέση του πλέι μέικερ με έναν παίκτη που έχει εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα χάρη στο πέρασμα του από τον Κολοσσό Ρόδου.

Ο 27χρονος combo guard (1μ.93) έπαιξε σε 13 αγώνες με τους «θαλασσί» του Άρη Λυκογιάννη, είχε 15.9 πόντους με 56.4% στα δίποντα, 32.5% στα τρίποντα και 81.2% στις βολές, 3.8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1.5 κλεψίματα ανά 27:26 συμμετοχής, ενώ στα μέσα της σεζόν πωλήθηκε στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με την οποία ολοκλήρωσε τη χρονιά.

Ο Γκρίφιν κατάφερε να ξεχωρίσει και με την ρωσική ομάδα στην άκρως απαιτητική VTB League, κόντρα σε ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Χίμκι και η Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Κορυφαία του εμφάνιση στην Ελλάδα ήταν η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, όταν σκόραρε 30 πόντους με 12/14 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 3/5 βολές, ενώ στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ είχε 22 πόντους με 8/10 δίποντα, 6/7 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα σε 26 λεπτά συμμετοχής.

Ο Αμερικάνος γκαρντ δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος για το νέο ταξίδι, που ξεκινάω με την ΑΕΚ, μια ομάδα με μεγάλη ιστορία που πέτυχε κάτι σπουδαίο την περίοδο, που έφυγε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόουτς Μπάνκι που με επέλεξε και όλο τον οργανισμό για την ευκαιρία, που μου δίνει. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ΑΕΚ σε αυτή τη φάση της καριέρας μου και δηλώνω έτοιμος να φορέσω με υπερηφάνεια τα κιτρινόμαυρα! Υπόσχομαι πως θα δουλέψω πολύ σκληρά για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεκ Γκρίφιν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ