Συνάντηση Μητσοτάκη με Δικηγορικούς Συλλόγους -Τι συζήτησαν [εικόνες] - iefimerida.gr

Συνάντηση Μητσοτάκη με Δικηγορικούς Συλλόγους -Τι συζήτησαν [εικόνες]

O Kυριάκος Μητσοτάκης/ Φωτογραφία intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θεσμικά αλλά και οικονομικά θέματα έθεσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη οι πρόεδροι της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων κατά την διάρκεια της συνάντησης τους, προτάσσοντας ακόμη και το ζήτημα της συνεχιζόμενης κράτησης των 2 Ελλήνων αξιωματικών στις φυλακές της Τουρκίας.

Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης ήταν ακόμη ένα μεγάλο «κεφάλαιο» στην συνάντηση των δύο μερών, ενώ τέθηκε και το θέμα της απαγόρευσης ανάδειξης δικαστών σε δημόσιες θέσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μετά την συνταξιοδότηση τους.

Επιπλέον, την συνάντηση απασχόλησαν ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα, ενώ ζητήθηκε η απαρέγκλιτη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει κρίνει αντισυνταγματική την υπαγωγή των δικηγόρων στον ΕΦΚΑ.

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με δικηγόρους/ Φωτογραφία intime
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με δικηγoρικούς συλλόγους/ Φωτογραφία intime
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με δικηγόρους/ Φωτογραφία intime

Τέλος οι δικηγόροι, αντιτάχθηκαν για μία ακόμη φορά στην τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, ενώ ζήτησαν την απαλλαγή των δικαστηριακών υπηρεσιών από τον ΦΠΑ.

Από την ΝΔ , εκτός του Προέδρου της Κ Μητσοτάκη, στη συνάντηση μετείχαν οι βουλευτές Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κώστας Καραγκούνης τομεάρχης και αναπληρωτής τομεάρχης (αντίστοιχα) Δικαιοσύνης, διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας τομεάρχης οικονομικών και ο Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Ν.Δ. Στέλιος Πέτσας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ