Η 14η Ιουλίου είναι η πιο ευτυχισμένη ημέρα του χρόνου [εικόνες] - iefimerida.gr

Η 14η Ιουλίου είναι η πιο ευτυχισμένη ημέρα του χρόνου [εικόνες]

Σήμερα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 14η Ιουλίου δεν είναι μια τυχαία ημέρα... για τους Βρετανούς, τουλάχιστον. Είναι η πιο ευτυχισμένη ημέρα του έτους.

Ο ψυχολόγος Δρ. Κλιφ Αναλ υποστηρίζει ότι την14η Ιουλίου στη Βρετανία τα επίπεδα ευημερίας εκτοξεύονται, λόγω συνδυασμού παραγόντων, όπως ο καλός καιρός, οι διακοπές των παιδιών και οι περισσότερες ώρες φυσικού φωτός.

via GIPHY

Ο σύμβουλος ζωής και ευτυχίας, ο οποίος επινόησε και τον όρο «Blue Monday», υπογραμμίζει πως η συγκεκριμένα ημέρα του καλοκαιριού έχει όλα όσα χρειάζονται για την ευτυχία. Οι παράγοντες περιλαμβάνουν την υγεία, την ευαισθησία, την ευγένεια, την αυθεντικότητα, τις σχέσεις και τον έλεγχο.

Δύο λόγοι, ακόμη, είναι πως έχουν ξεκινήσει οι καλοκαιρινές διακοπές, κάτι που μειώνει τα επίπεδα άγχους στις οικογένειες, αλλά και πως έχει περιοριστεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους.

Η φόρμουλα του Αρναλ αναπτύχθηκε στο 2017 και ανατέθηκε από την ξενοδοχειακή ομάδα Jurys Inn ως μέρος της εκστρατείας Stay Happy.

Η «πιο ευτυχισμένη ημέρα του χρόνου» είναι πιο έντονη από την αντίθετή της, Blue Monday, που είναι μελαγχολική.

via GIPHY

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ευτυχισμένη ημέρα Βρετανία 14 Ιουλίου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ