Bloomberg: Η Ελλάδα χρωστάει πολλά λεφτά, αλλά η Ευρώπη θα βοηθήσει - iefimerida.gr

Bloomberg: Η Ελλάδα χρωστάει πολλά λεφτά, αλλά η Ευρώπη θα βοηθήσει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κάτοχοι ομολόγων, υπερεκτιμούν τον κίνδυνο επιπλέον «κουρέματος» του ελληνικού χρέους ή εξόδου της χώρας από το ευρώ, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομίας της Αργεντινής, Domingo Cavallo, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο κ. Cavallo, που ηγήθηκε των προσπαθειών της Αργεντινής, το 2001, να αποφύγει τη χρεοκοπία η χώρα, υποστήριξε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που πραγματοποιήθηκε αυτόν τον μήνα, ανακουφίζει τη χώρα τόσο, ώστε να μπορέσει να ανατρέψει την οικονομική της κατάσταση.

Κατά τον κ. Cavallo, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι μπορούν να μειώσουν το κόστος των δανείων της ΕΕ προς την Ελλάδα εάν χρειαστεί και θα βοηθήσουν ώστε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ.

«Εάν είχαν τέτοια ομόλογα, θα τα κράταγα και δεν θα τα πουλούσα με τέτοια μειωμένη τιμή», δήλωσε σε σύσκεψή του στο στο Γέιλ, σημειώνοντας πως οι σημερινές τιμές έχουν «λάθος κατεύθυνση».

Όπως υποστηρίζει, για την Ευρώπη, το κόστος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη «είναι πολύ υψηλότερο» από αυτό της διατήρησής της στη ζώνη του ευρώ και της «σταδιακής εφαρμογής των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Η Ελλάδα χρωστάει στην Ευρώπη πολλά λεφτά. Αν η Ελλάδα συνεχίσει να έχει υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα για κάποιο διάστημα, η Ευρώπη θα βοηθήσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ