ΥΠΕΝ: Κατάρτιση Χωροταξικού Πλαισίου για τις ορυκτές πρώτες ύλες- Διαγωνισμός για τη μελέτη - iefimerida.gr

ΥΠΕΝ: Κατάρτιση Χωροταξικού Πλαισίου για τις ορυκτές πρώτες ύλες- Διαγωνισμός για τη μελέτη

Επιδιώκεται να γίνει χωρική διάρθρωση του εξορυκτικού κλάδου με βάση τη βιώσιμη ανάπτυξη/Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aνοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου για την εκπόνηση μελέτης σχετικά με το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Ορυκτές Πρώτες Ύλες, καθώς και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), προκηρύσσει το ΥΠΕΝ.

H διαδικασία θα γίνει μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) και ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίζεται η 20η/09/2018, στις 12:00.

Η κατάρτιση του σχετικού σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα ολοκληρωθεί μέσα από διευρυμένο διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Επιδίωξη είναι να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας της χώρας, καθώς και όλων των φορέων του κλάδου.

Το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Ορυκτές Πρώτες Ύλες στοχεύει στη διαμόρφωση πολιτικής για τη χωρική διάρθρωση του εξορυκτικού κλάδου με βάση τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για τη χωρική οργάνωση του εξορυκτικού κλάδου σε συνάρτηση με τις υφιστάμενες χρήσεις γης και εναρμονίζεται με τον στρατηγικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ