Ο Κάρολος και ο Γουίλιαμ έριξαν πόρτα στον Τραμπ -Γιατί αρνήθηκαν να τον δουν - iefimerida.gr

Ο Κάρολος και ο Γουίλιαμ έριξαν πόρτα στον Τραμπ -Γιατί αρνήθηκαν να τον δουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελευταία φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα ως Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε επισκεφθεί το Λονδίνο, όχι μόνο είχε γίνει δεκτός από την βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο (τον είχαν πάει και βόλτα με το αυτοκίνητό τους), αλλά είχε προσκληθεί και στο σπίτι του Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον για δείπνο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε για πρώτη φορά τώρα το Λονδίνο και η μόνη που δέχθηκε να τον δει ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ. Και μάλλον... το μετάνιωσε μετά τα καψόνια που της έκανε, αργοπορώντας στο ραντεβού της και αφήνοντας μια 92χρονη να τον περιμένει κάτω από τον ήλιο επί ένα τέταρτο.

Γιατί όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν συναντήθηκε με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας;

Σύμφωνα με τους Times τόσο ο πρίγκιπας Κάρολος όσο και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν ήθελαν να συναντήσουν τον Πρόεδρο Τραμπ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Sunday Times, αμφότεροι κατέστησαν σαφές κατά τη διάρκεια ανεπίσημων συζητήσεων σχετικά με τις ετοιμασίες για την υποδοχή του Αμερικανού ηγέτη, πως δεν επιθυμούσαν να πάρουν μέρους.

Βέβαια, τόσο κυβερνητικές πηγές όσο και του Παλατιού υποστήριξαν πως εξ αρχής δεν υπήρχαν σκέψεις για συνάντηση του Καρόλου και του Γουίλιαμ με τον Τραμπ. «Ωστόσο, καλά ενημερωμένη πηγή αναφέρει πως ανώτατοι αξιωματούχοι των ανακτόρων συζήτησαν το ποια μέλη της βασιλικής οικογένειας θα συμπεριλαμβάνονταν (στη συνάντηση της Βασίλισσας με τον Τραμπ) και συζήτησαν την ανησυχία τους για την απροθυμία του Καρόλου και του Γουίλιαμ να συμμετάσχουν», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Αυτή η ιστορία με τον Πρίγκιπα Κάρολο και τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ, η μη παρουσία τους στην επίσκεψη Τραμπ, ήταν ένδειξη περιφρόνησης», αναφέρει η ίδια πηγή. «Απλά αρνήθηκαν να παρευρεθούν. Είναι κάτι εξαιρετικά περίεργο για τη Βασίλισσα να πάει εκεί μόνη της».

Ετσι, την ώρα που ο Τραμπ συναντιόταν με την βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος έδωσε το παρών στη συνεδρίαση ΔΣ μιας εκ των οργανώσεων που στηρίζει και σε μια εκδήλωση της Αστυνομίας, ενώ ο Γουίλιαμ έπαιξε πόλο σε έναν αγώνα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η απροθυμία των δύο διαδόχων του βρετανικού θρόνου να συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ ίσως συνδέεται με την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για την Κλιματική Αλλαγή. Να σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας Κάρολος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και αρνητής του πλαστικού!

Οταν πρωτοείχε γίνει συζήτηση για να επισκεφθεί ο Πρόεδρος Τραμπ τη Μεγάλη Βρετανία το 2017 στελέχη των Ρεπουμπλικανών φέρονται να είχαν διαμηνύσει στον γιο της βασίλισσας «να μην κάνει κήρυγμα» στον Τραμπ για την κλιματική αλλαγή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης για υπάρχει περίπτωση ο «οξύθυμος πολιτικός να εκραγεί»!

Ο Γουίλιαμ από την πλευρά του έχει άλλους λόγους να μην θέλει να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ και αυτοί δεν είναι άλλοι από τα απαράδεκτα tweets που είχε κάνει για γην δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ