Εργατικό δυστύχημα στην Κατερίνη -Νεκρός 37χρονος πατέρας τριών παιδιών - iefimerida.gr

Εργατικό δυστύχημα στην Κατερίνη -Νεκρός 37χρονος πατέρας τριών παιδιών

Αστυνομία/Φωτογραφία: Eurokinissi/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας 37χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του το πρωί της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της εργασίας του σε χαρτοβιομηχανία, που βρίσκεται έξω από την Κατερίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συμβάν έγινε στις 6.30 το πρωί, όταν την ώρα που ο ίδιος εκτελούσε εργασίες εγκλωβίστηκε σε πρέσα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Σημειώνεται ότι ο άτυχος 37χρονος είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών.

Στο μεταξύ, την οργή και την αγανάκτησή του για το τραγικό δυστύχημα εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και ζητά την άμεση πραγματοποίηση εξονυχιστικής έρευνας γύρω από όλες τις πλευρές του δυστυχήματος από την Αστυνομία και το τεχνικό τμήμα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Πιερίας, την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού και τον καταλογισμό ευθυνών.

«Σήμερα ένας συνάδελφός μας, ηλικίας 37 ετών, πατέρας τριών ανήλικων τέκνων, βρήκε τραγικό θάνατο. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες όταν χάνεται με αυτόν τον τρόπο μια ζωή», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, η οποία καταλήγει: "Πρέπει να ληφθούν αυστηρά προληπτικά μέτρα. Πρέπει το τεχνικό τμήμα του ΣΕΠΕ του Νομού μας να εντείνει και να πυκνώσει τους ελέγχους, επιβάλλοντας κυρώσεις και αυστηρά πρόστιμα ακόμη και αφαίρεση αδειών, σταμάτημα εργασιών και κλείσιμο των επιχειρήσεων και των εργοταξίων που δεν παίρνουν τα απαραίτητα και τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα προστασίας των εργαζομένων και δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τεχνικών επιθεωρητών.

Ανακοίνωση για το δυστύχημα εξέδωσε και η συνδικαλιστική παράταξη «Αντεπίθεση των Εργαζομένων», κάνοντας λόγο για «έναν ακόμη εργάτη νεκρό στον βωμό της κρίσης» και για «αδιαφορία κυβέρνησης και εργοδοτών» για τις ζωές των εργαζομένων.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thessnews

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ