Ο Μακρόν «σκόραρε» με την κατάκτηση του Μουντιάλ -Πώς θα βγει κερδισμένος [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Μακρόν «σκόραρε» με την κατάκτηση του Μουντιάλ -Πώς θα βγει κερδισμένος [εικόνες]

Ο Μακρόν πανηγυρίζει στον τελικό του Μουντιάλ (Φωτογραφία: AP/ Alexei Nikolsky)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις γροθιές σφιγμένες και τα χέρια ψηλά, ο φακός «συνέλαβε» τον Εμανουέλ Μακρόν να πανηγυρίζει εκστασιασμένος στα VIP του σταδίου Λουζνίκι, στον τελικό του Μουντιάλ.

Αν φορούσε την εμφάνιση της εθνικής Γαλλίας και πατούσε χορτάρι, εύκολα θα πίστευε κανείς πως ήταν παίκτης που μόλις είχε σημειώσει γκολ. Οχι άδικα. Αλλωστε, με την κατάκτηση του Μουντιάλ από τους «τρικολόρ» και ο Γάλλος πρόεδρος «σκόραρε» κατά κάποιο τρόπο.

Ο Μακρόν αποδείχθηκε τυχερός. Τη στιγμή που η δημοτικότητά του είναι σε ιστορικό χαμηλό, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ και οι παίκτες του ανέδειξαν τη Γαλλία παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Αν η ιστορία επαναλαμβάνεται, τότε αυτή η επιτυχία θα δώσει τεράστια ώθηση και στη δημοτικότητα του Μακρόν. Αυτό είχε συμβεί και το 1998, την προηγούμενη φορά που η Γαλλία είχε κατακτήσει το Μουντιάλ. Ο τότε πρόεδρος Ζακ Σιράκ είδε τη δημοτικότητά του να εκτοξεύεται κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε δύο μήνες.

Ο Μακρόν με την πρόεδρο της Κροατίας, στον τελικό

Βέβαια και ο Μακρόν ακολούθησε τα σωστά βήματα μέχρι τον θρίαμβο στη Ρωσία. Επισκέφθηκε την εθνική Γαλλίας πριν από τη διοργάνωση, τον Ιούνιο και μίλησε με παίκτες και προπονητές. Παρακολούθησε από κοντά τον ημιτελικό και τον τελικό του Μουντιάλ, παρότι οι επικριτές του Βλαντιμίρ Πούτιν καλούσαν τους ηγέτες να απέχουν από τη διοργάνωση. Και βέβαια, ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε στους διεθνείς στα αποδυτήρια και στις δύο περιπτώσεις. Δεν περιορίστηκε σε αυτό όμως. Μετά τον τελικό, έκανε «dab» με τον Πολ Πογκμπά.

Ο Εμανουέλ Μακρόν πανηγυρίζει δίπλα στον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο

Κι όλα αυτά, ενώ στο παρελθόν η εθνική Γαλλίας δεν είχε καταφέρει πάντα να ενώσει το έθνος. Παλιότερα, προκληθεί τεράστια συζήτηση επειδή δεν είχαν τραγουδήσει όλοι οι παίκτες τον εθνικό ύμνο. Το 2010, κάποια στιγμή η ομάδα αρνήθηκε να προπονηθεί, εξαιτίας της κόντρας με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, με συνέπεια η τότε υπουργός Αθλητισμού να πει στους παίκτες ότι «δεν είστε πλέον ήρωες για τα παιδιά μας».

Ο Μακρόν με την εθνική Γαλλίας, πριν από το Μουντιάλ

Ολα όμως ήταν διαφορετικά αυτή τη φορά και η τελική επιτυχία ταιριάζει απόλυτα με την επιθυμία του Μακρόν να παρουσιάσει τη Γαλλία ως ένα υπερήφανο, αναγεννημένο έθνος. Βέβαια, κάποιοι προειδοποιούν ότι τα οφέλη για τον Γάλλο πρόεδρο δεν θα έχουν διάρκεια.

«Βραχυπρόθεσμα, η κοινή γνώμη θα επιβραβεύσει τον Μακρόν γιατί μοιράστηκε το συναίσθημά τους. Ομως, πολύ γρήγορα, μετά τις διακοπές, αυτό το ποσοστό θα εξανεμιστεί», δήλωσε ο Μπρούνο Σατρ, του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων CEVIPOF.

Πηγή: Politico
Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμανουέλ Μακρόν Μουντιάλ 2018 Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ