Κεφτέδες κοκκινιστοί, αυθεντικοί

Κεφτέδες κοκκινιστοί, αυθεντικοί

Αγαπημένο φαγητό, ακόμη και το καλοκαίρι. Σας προτείνω να το σερβίρετε με σαλάτα ή ωμά λαχανικά (κρέας και υδατάνθρακες δεν ταιριάζουν).

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κιμά
  • 2 αυγά
  • 2 μεσαία κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια τριμμένο παξιμάδι
  • 3 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντομάτες κονκασέ
  • 1 κουταλιά σάλτσα πελτέ ντομάτας
  • 3+2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπολ ετοιμάστε τους κεφτέδες: στον κιμά προσθέστε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδι (όχι τα σκόρδα), τα δύο αυγά, το τριμμένο παξιμάδι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
  • Ζυμώστε ελαφρά τον κιμά, πλάστε μεγάλους κεφτέδες
  • Σε βαρύ και βαθύ τηγάνι ρίξτε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίστε καλά τους κεφτέδες
  • Μέσα στο τηγάνι προσθέστε το σκόρδο ψιλοκομμένο, λίγο μαϊντανό και ροδίστε απαλά
  • Προσθέστε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, ή το κονκασέ, και τον πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι, αφήστε τους κεφτέδες να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου
  • Ανακατέψτε συχνά, προσθέστε σταγόνες νερό αν χρειαστεί, προσθέστε ψιλοκομμένο βασιλικό πριν το τέλος
  • Οσο λιγότερα υγρά, τόσο καλύτερα
  • Σερβίρετε και γαρνίρετε με παρμεζάνα

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.