Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας- Να μην γίνουν απολύσεις επικουρικών γιατρών - iefimerida.gr

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας- Να μην γίνουν απολύσεις επικουρικών γιατρών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι.


Παράλληλα το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.
Τα αιτήματα της κινητοποίησης όπως ανακοίνωσε η Ένωση είναι: Να μην απολυθεί κανείς επικουρικός, να γίνουν Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και άμμεση μισθολογική αποκατάσταση μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Ο πρόεδρος του σωματείου στον Ευαγγελισμό και αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ηλίας Σιώρας τονίζει σε δηλώσεις του οτι: «Συνολικά στα δημόσιο νοσοκομεία και στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υπηρετούν περίπου 15.000 εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας πολλών κατηγοριών. Συμβασιούχοι, ΟΑΕΔ κ.λ.π. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών, απολύεται μέσα στο επόμενο εξάμηνο, χωρίς ταυτόχρονα να έχουν γίνει στοιχειώδεις προετοιμασίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αυτό το οποίο ζητάμε είναι να μην απολυθεί κανείς διότι θα υπάρξει πρόβλημα, πρώτον για τους αρρώστους, δεύτερον για τους ίδιους που απολύονται και τρίτον για εμάς που μένουμε στα νοσοκομεία χωρίς καμία βοήθεια.
Επιπλέον οι μαζικές προσλήψεις που εδώ και χρόνια τις λένε και δεν γίνονται, επιτέλους να γίνουν...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ