Οικονόμου: Θα αποσυρθεί η διάταξη για τους ημιυπαίθριους - iefimerida.gr

Οικονόμου: Θα αποσυρθεί η διάταξη για τους ημιυπαίθριους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόσυρση της διάταξης, με την οποία επιβαρύνονται φορολογικά, όσοι έσπευσαν να τακτοποιήσουν αυθαίρετους χώρους θα εισηγηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

Mιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega, δήλωσε πως στην αυριανή κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ανάπτυξης και Οικονομικών της Βουλής, όπου θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να αποσυρθεί η διάταξη αυτή, για λόγους αξιοπιστίας του κράτους.

«Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα και το κράτος εμφανίζεται ως αναξιόπιστο παρότι είναι σωστή η ρύθμιση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη φορολογία ακινήτων είπε ότι, το σχέδιο είναι, αντί να υπάρχουν οι δεκάδες επιβαρύνσεις, να ενοποιηθούν σε δύο φόρους, ένας υπέρ του δήμου και ένας υπέρ του δημοσίου, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει ελαφρά μείωση από τους δεκάδες φόρους, που επιβαρύνουν σήμερα τα ακίνητα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι στο τέλος της χρονιάς τελειώνει και το ειδικό τέλος στη ΔΕΗ, ενώ εκτίμησε ότι οι αντικειμενικές αξίες θα καταργηθούν με τον τρόπο που υπάρχουν σήμερα.

Να θυμήσουμε, ότι σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη, τα τετραγωνικά μέτρα που αφορούν στις σοφίτες, τα πατάρια και τα υπόγεια των κατοικιών των φορολογούμενων, που τακτοποιήθηκαν με το. νόμο για τα αυθαίρετα, θα συνυπολογίζονται στα τεκμήρια διαβίωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ