Τελικός Μουντιάλ 2018: Το ματς της ζωής τους για Γαλλία και Κροατία - iefimerida.gr

Τελικός Μουντιάλ 2018: Το ματς της ζωής τους για Γαλλία και Κροατία

Μόντριτς και Μπαπέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα (18:00, ΕΡΤ1) στο «Λουζνίκι» της Μόσχας το Μουντιάλ 2018 ολοκληρώνεται με τον μεγάλο τελικό, ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

Η ποιοτική και ταλαντούχα Γαλλία, απέναντι στην σκληρή Κροατία που δεν έχει μάθει να χάνει. Το φαβορί οι Γάλλοι, αλλά σε τελικούς αυτά πάνε… περίπατο.

Οι «τρικολόρ» στοχεύουν στον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο στην ιστορία τους είκοσι χρόνια αφότου τα είχαν καταφέρει στην πατρίδα τους. Η «χρβάτσκα» αναμφίβολα δίνει το σπουδαιότερο παιχνίδι στα ποδοσφαιρικά χρονικά της διεκδικώντας κάτι που πολλοί αμφιβάλλουν αν θα ξαναβρεθεί σε θέση να κατακτήσει.

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν έχει προβλήματα, ενώ ο Ζλάτκο Ντάλιτς αγωνία για την συμμετοχή του πολύτιμου Πέρισιτς.

Η παράδοση είναι σαφώς υπέρ της Γαλλίας που δεν έχει χάσει ποτέ σε πέντε συναντήσεις με την Κροατία μετρώντας τρεις νίκες. Η πιο… φημισμένη ήταν στα ημιτελικά του Μουντιάλ του 1998, όταν με τα γκολ του Λιλιάν Τουράμ είχε ανατρέψει το προβάδισμα που είχε δώσει στους φιλοξενούμενους ο Νταβόρ Σούκερ. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στους ομίλους του Euro 2004, σε ένα 2-2 στα γήπεδα της Πορτογαλίας, ενώ η πιο πρόσφατη συνάντησή τους ήταν ένα φιλικό το Μάρτιο του 2011 που έληξε 0-0 στο «Σταντ ντε Φρανς».

Η Γαλλία γίνεται η έκτη χώρα που συμμετέχει σε τουλάχιστον τρεις τελικούς Μουντιάλ μετά από Γερμανία (8), Βραζιλία, Ιταλία (6), Αργεντινή (5) και Ολλανδία (3). Αυτός είναι ο έκτος της τελικός σε μεγάλη διοργάνωση, καθώς έχει λάβει μέρος και σε τρία Euro, μετρώντας τρεις νίκες ως τώρα. Οι «τρικολόρ» έχουν χάσει μόνο ένα από τα 14 τελευταία παιχνίδια τους σε νοκ άουτ σε Μουντιάλ εξαιρουμένων παρατάσεων. Ο δε Ντιντιέ Ντεσάν στοχεύει στο να γίνει ο τρίτος που κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο ως παίκτης και προπονητής μετά τον Μάριο Ζαγκάλο και τον Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Η Κροατία είναι η 13η διαφορετική χώρα που φτάνει σε τελικό Μουντιάλ και φιλοδοξεί να γίνει η ένατη διαφορετική παγκόσμια πρωταθλήτρια μετά από Βραζιλία, Γερμανία, Ιταλία, Ουρουγουάη, Αργεντινή, Γαλλία, Ισπανία και Αγγλία.

Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα.

Πιθανές συνθέσεις:

Γαλλία (Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Λούκας, Ουμτιτί, Βαράν, Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί, Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού.

Κροατία (Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κροατία Γαλλία τελικός Μουντιάλ 2018
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ