Σε πλοίο της Frontex και σε μονάδα της ιταλικής ακτοφυλακής οι 450 μετανάστες που ήταν σε αλιευτικό - iefimerida.gr

Σε πλοίο της Frontex και σε μονάδα της ιταλικής ακτοφυλακής οι 450 μετανάστες που ήταν σε αλιευτικό

Μεταφέρθηκαν οι 450 μετανάστες που ήταν σε αλιευτικό (Φωτογραφία αρχείου: AP/ Renata Brito)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι 450 μετανάστες και πρόσφυγες, που επέβαιναν σε αλιευτικό νότια τη Σικελίας, μεταφέρθηκαν σε πλοίο της Frontex και σε μονάδα της ιταλικής ακτοφυλακής, με απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης.

Κάποια από τα παιδιά και τις γυναίκες μεταφέρθηκαν ήδη στην Λαμπεντούζα, για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις. Η κυβέρνηση Κόντε πήρε την απόφαση για τη μεταφορά από το αλιευτικό, προκειμένου να μην κατηγορηθεί ότι αρνείται να συντρέξει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Την Παρασκευή, οι αρχές της Μάλτας είχαν ανακοινώσει ότι θα δέχονταν το αλιευτικό σε λιμάνι τους. Ομως τελικά, δεν έστειλαν ταχύπλοο να το εντοπίσει.

Πλέον αναμένεται να αποφασιστεί σε ποιο ιταλικό λιμάνι θα κατευθυνθούν τα δυο στρατιωτικά πλοία με τους διασωθέντες, εκτός κι αν η ιταλική κυβέρνηση ζητήσει και πάλι από τη Μάλτα να δεχθεί σε δικό της λιμάνι τους 450 μετανάστες και πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάλτα Σικελία μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ