Το CDU κέρδισε τις εκλογές στο κρατίδιο του Σάαρ στη Γερμανία, με ποσοστό 35,2% - iefimerida.gr

Το CDU κέρδισε τις εκλογές στο κρατίδιο του Σάαρ στη Γερμανία, με ποσοστό 35,2%

Το CDU κέρδισε τις εκλογές στο κρατίδιο του Σάαρ στη Γερμανία με ποσοστό 35
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ποσοστό 35,2%, αυξημένο κατά 0,7% από τις εκλογές του 2009, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) κέρδισαν την αναμέτρηση στο ομόσπονδο κρατίδιο του Σάαρ, σύμφωνα με τα προσωρινά επίσημα αποτελέσματα που εξέδωσε πριν από λίγο η Εφορευτική Επιτροπή.

Η CDU ωστόσο θα υποχρεωθεί κατά πάσα πιθανότατα να συγκυβερνήσει και πάλι με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι οποίοι συγκέντρωσαν το 30,6% των ψήφων, σημειώνοντας άνοδο κατά 6%, καθώς οι κυβερνητικοί εταίροι της 'Ανγκελα Μέρκελ στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), συγκέντρωσαν μόλις το 1,2% των ψήφων - 8% λιγότερο από ό,τι στις εκλογές του 2009 - και αποκλείστηκαν από την τοπική Βουλή.

Οι Πράσινοι φαίνεται ότι τελικά καταφέρνουν να παραμείνουν στην Βουλή, εξασφαλίζοντας οριακά το απαραίτητο 5%, με πτώση 0,9% από τα ποσοστά του 2009, ενώ η Αριστερά χάνει 5,1% των δυνάμεών της και περιορίζεται στο 16,1%. Αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό του πρωτοεμφανιζόμενου Κόμματος των Πειρατών, το οποίο συγκέντρωσε το 7,4% των ψήφων.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ