Λονδίνο: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του Τραμπ -«Πρέπει να φύγεις!» [εικόνες] - iefimerida.gr

Λονδίνο: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του Τραμπ -«Πρέπει να φύγεις!» [εικόνες]

Διαδήλωση κατά του Τραμπ στο Λονδίνο/ Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιλιάδες άνθρωποι, που κρατούσαν πανό και χτυπούσαν κατσαρόλες και τηγάνια, βγήκαν σήμερα στους δρόμους του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του ως προέδρου στη Βρετανία.

Περισσότεροι από 64.000 άνθρωποι είχαν δηλώσει πως θα διαδηλώσουν στο Λονδίνο κατά της επίσκεψης και άλλες διαμαρτυρίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε μεγάλες πόλεις σ' όλη τη χώρα.

Διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Dump Trump» (Να ξεφορτωθούμε τον Τραμπ) και «Κράτα τα μικροσκοπικά χέρια σου μακριά από τα δικαιώματα των γυναικών» ενώ άλλοι φώναζαν «Ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να φύγει!».

Διασήλωση κατά του Τραμπ στο Λονδίνο/ Φωτογραφία AP images
Φουσκωτό ομοίωμα του Τραμπ/ Φωτογραφία AP images

Νωρίτερα ακτιβιστές φούσκωσαν έξω από το κοινοβούλιο ένα αερόστατο έξι μέτρων που έχει τη μορφή του αμερικανού προέδρου εν είδει πορτοκαλί μωρού που κλαίει και φοράει πάνα.

Το φουσκωτό ομοίωμα του Τραμπ/ Φωτογραφία AP images
Διαδηλώσεις κατά του Τραμπ/ Φωτογραφία AP images

«Ήθελα να κάνω πολύ σαφές, όταν ο Τραμπ ήρθε στη χώρα, πως δεν συμφωνούμε με τις πολιτικές του», λέει η 35χρονη Κίμπερλι που συμμετέχει στις διαμαρτυρίες στο κέντρο του Λονδίνου. «Πιστεύω πως είναι σημαντικό να το δεί ο ίδιος ... θα δείξει στους ανθρώπους εναντίον των οποίων είναι προκατειλημμένος πως τους υποστηρίζουμε».

«Ο Τραμπ δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Βρετανία» είπε ο Γκρις Γκριγκόρα, 58 ετών, ένας υπάλληλος καταστήματος που πήρε ρεπό για να δώσει το παρόν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

«Θέλαμε να τον φέρουμε σε αμηχανία και νομίζω ότι το καταφέραμε. Γνωρίζουμε πόσο ευαίσθητος είναι. Είναι τρομακτικό να ακούμε την εμπρηστική γλώσσα που χρησιμοποιεί και νιώθω ντροπή που η (πρωθυπουργός) Τερέζα Μέι έκανε τόσα πολλά για να τον υποδεχθεί».

Μεταξύ των διαδηλωτών κατά του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονται ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών, προασπιστές των μεταναστών και μέλη οργανώσεων ΛΟΑΔ.

«Η μετανάστευση δεν είναι έγκλημα» έγραφε ένα πανό.

«Το μήνυμά μας στην κυβέρνηση και την πρωθυπουργό μας είναι το εξής: Δεν θέλουμε ειδική σχέση με μισαλλόδοξους» είπε στο Ρόιτερς ο Λεν Μακλάσκι, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ένωσης του τομέα του εμπορίου.

Ο Τραμπ θα μείνει πάντως σήμερα μακριά από τις διαδηλώσεις, καθώς οι συναντήσεις του με την Μέι και τη βασίλισσα Ελισάβετ είναι προγραμματισμένες εκτός Λονδίνου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ