Ανδρέας Παπανδρέου: «Αποκατέστησα το κορίτσι» -Ο γάμος με την Δήμητρα Λιάνη στις 13 Ιουλίου 1989 [εικόνες] - iefimerida.gr

Ανδρέας Παπανδρέου: «Αποκατέστησα το κορίτσι» -Ο γάμος με την Δήμητρα Λιάνη στις 13 Ιουλίου 1989 [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αποκατέστησα το κορίτσι», είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν από 29 χρόνια. Μόλις είχε παντρευτεί την Δήμητρα Λιάνη και το ημερολόγιο έγραφε 13 Ιουλίου 1989.

Η γαμήλια τελετή πραγματοποιήθηκε στην Ελευθερώτρια της Πολιτείας.

Ηταν το επισφράγισμα ενός έρωτα που γεννήθηκε μετά την περιπέτεια της υγείας του Ανδρέα Παπανδρέου και την επέμβαση στην καρδιά που είχε κάνει στο Χεφιλντ στο Λονδίνο. Οταν όλη η Ελλαδα παρακολουθούσε (22 Οκτωβρίου 1988) το περίφημο νεύμα του προς την αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη στη σκάλα του αεροσκάφους στην επιστροφή του στην Αθήνα.

Για τον πρωθυπουργό της χώρας ήταν ο τρίτος κατά σειρά γάμος, ενώ για την Δήμητρα Παπανδρέου ήταν ο δεύτερος.

Ανδρέας Παπανδρέου: «Αποκατέστησα το κορίτσι» -Ο γάμος με την Δήμητρα Λιάνη στις 13 Ιουλίου 1989 [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ανδρέας Παπανδρέου: «Αποκατέστησα το κορίτσι» -Ο γάμος με την Δήμητρα Λιάνη στις 13 Ιουλίου 1989 [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Δήμητρα Λιάνη πήγαν από το σπίτι στην Εκάλη μαζί στην εκκλησία.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν 70 ετών και η Δήμητρα Λιάνη μόλις 35. Η εκκλησία όπως ήταν αναμενόμενο είχε κατακλυστεί από κόσμο, τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους, αφού ήταν ο χρονιάς, ίσως και της δεκαετίας.

Μετά την εκκλησία ακολούθησε δεξίωση με χαρακτηριστικό σημείο το κόψιμο της γαμήλιας τούρτας, με την Δήμητρα Λιάνη να ταΐζει με κουτάλι τούρτα τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Το ευτυχισμένος ζευγάρι / Φωτογραφία: cosmopoliti.com
Ανδρέας Παπανδρέου: «Αποκατέστησα το κορίτσι» -Ο γάμος με την Δήμητρα Λιάνη στις 13 Ιουλίου 1989 [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Το απόσπασμα στο βιβλίο της Μαργαρίτας Παπανδρέου

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου στο βιβλίο της έγραψε για τη σχέση του Ανδρέα με τη Δήμητρα. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που έλαβε χώρα στη δεξίωση στο σπίτι του Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο, λίγους μήνες μετά τη γνωριμία τους.

Περιμένοντας να φτάσει ο Ανδρέας, η Μαργαρίτα ζήτησε να ξεκουραστεί σε ένα δωμάτιο. Μια ώρα αργότερα η φίλη της μπήκε στο δωμάτιο και της είπε: «Ήρθε… μαζί της!». «Μαζί της; Τι εννοείς; Έχει τρελαθεί τελείως», αναφώνησε εκείνη και έφυγε από την πρεσβευτική κατοικία.

Στην επιστροφή τους την άλλη μέρα στο αεροσκάφος η Μαργαρίτα είπε στον Ανδρέα: «Για όνομα του θεού, θα μπορούσε να είναι κόρη σου!».
«Ναι, δεν είναι πολύ ωραίο;», ήταν η απάντησή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ανδρέας Παπανδρέου γάμος Δήμητρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ