Νέος «πονοκέφαλος» για τη στερλίνα τα σχόλια Τραμπ- Οδεύει σε χαμηλό δύο μηνών - iefimerida.gr

Νέος «πονοκέφαλος» για τη στερλίνα τα σχόλια Τραμπ- Οδεύει σε χαμηλό δύο μηνών

Το βρετανικό νόμισμα/Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η άνοδος του δολαρίου και τα σχόλια Τραμπ για τη μη διαφαινόμενη εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας έπληξαν τη στερλίνα.

Το βρετανικό νόμισμα καταγράφει σήμερα σημαντικές απώλειες και οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων σχεδόν 2 μηνών.

Η λίρα υποχώρησε νωρίτερα κατά 0,6% στο 1,3103 δολάριο, ενώ από τις αρχές της εβδομάδας έχει υποχωρήσει κατά 1,2%, που είναι η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters.

Ο Τραμπ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βρετανία, δήλωσε ότι ο οδικός χάρτης για το Brexit που ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πιθανόν «σκότωσε» τις πιθανότητες μιας εμπορικής συμφωνίας.

«Τα τελευταία σχόλια του Τραμπ είναι ένας νέος πονοκέφαλος για τη στερλίνα, ύστερα από μια εβδομάδα κατά την οποία παλεύει με τις πολιτικές εξελίξεις και τις ανησυχίες για το Brexit», ανέφερε αναλυτής συναλλαγματικών ισοτιμιών στη Societe General.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ στερλίνα Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ