Aγγελος Παπαδημητρίου: «Ακόμα και τώρα στα 65 μου αισθάνομαι νόθος στην τέχνη» - iefimerida.gr

Aγγελος Παπαδημητρίου: «Ακόμα και τώρα στα 65 μου αισθάνομαι νόθος στην τέχνη»

O Αγγελος Παπαδημητρίου. Φωτογραφία: NDP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αγγελος Παπαδημητρίου είναι μια μορφή που κινείται ανάμεσά μας και εκπέμπει μια διαφορετική αύρα. Σαν να ανήκει παντού και πουθενά, μοιράζεται ανάμεσα στα εικαστικά, το θέατρο, κάνοντας τέχνη. Αλλωστε ο ίδιος τη μόνη ταυτότητα που αποδέχεται είναι του καλλιτέχνη. Μένει στη Νεάπολη και είναι εξαιρετικός μάγειρας.

«Ελεγα πάντα ότι αισθάνομαι ευτυχής γιατί από τη μητέρα μου κατάγομαι από βασιλιάδες και από τον πατέρα μου από γύφτους. Ηταν ο τέλειος συνδυασμός και τον ένοιωθα βαθειά στο αίμα μου -χωρίς βέβαια να ισχύει αυτό.

Οι γονείς μου ήταν οι ωραιότεροι άνθρωποι του κόσμου, οι ομορφότεροι άνθρωποι. Και δεν το λέω γιατί είμαι παιδί τους. Ετυχε να γεννηθώ σε ένα περιβάλλον ομορφιάς, χαράς και υγείας. Εγώ μέσα μου είχα όλα τα σκοτάδια του κόσμου και βρέθηκα ξαφνικά ανάμεσα σε δύο αγγέλους κι έναν αδελφό επίσης εξαιρετικό. Επρεπε κάπως να το ισορροπήσω αυτό το πράγμα. Δεν γίνεται έτσι ο καλλιτέχνης. Εχουν δουλέψει γενιές και γενιές για να γίνει... Μέσα μου αισθάνομαι δυνάμεις και βλέπω ότι έχω επιθυμίες, κομμάτια, εγωισμούς παλιούς...

Κι ο καλλιτέχνης προσπαθεί να τους μετατρέψει σε τέχνη να τους εξουδετερώσει. Πολλά είναι τα μαρτύρια του καλλιτέχνη. Είναι μια κατάρα. Είναι ένα βαθύ ένστικτο....

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Αγγελου Παπαδημητρίου στη Μυρτώ Λοβέρδου, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγγελος παπαδημητριου συνέντευξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ