Ιταλίδα δημοσιογράφος ξετρελάθηκε με την Κάρπαθο- «Αφησα πίσω την καρδιά μου πριν φύγω» [εικόνες] - iefimerida.gr

Ιταλίδα δημοσιογράφος ξετρελάθηκε με την Κάρπαθο- «Αφησα πίσω την καρδιά μου πριν φύγω» [εικόνες]

Κάρπαθος/ Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία Ιταλίδα δημοσιογράφος επισκέφτηκε την Ελλάδα και τρελάθηκε με ένα νησί μας και την άγρια ομορφιά του.

Ο λόγος για ταξιδιωτική συντάκτρια Νικολέτα Φοντάνα, η οποία σίγουρα θα έχει να θυμάται για πάντα τις διακοπές της στην Κάρπαθο.

Ταξιδεύοντας για να εξερευνήσει τις ομορφιές του νησιού των Δωδεκανήσων και στη συνέχεια να γράψει για τις εμπειρίες της εκεί, η Νικολέτα Φοντάνα έμεινε εντυπωσιασμένη από το νησί των αντιθέσεων.

Τα γραφικά χωριά της, τα παραδοσιακά φαγητά και οι τοπικές συνταγές, όπως και οι εξωτικές παραλίες και οι βόλτες με το σκάφος ήταν μόνο μερικά από τα πράγματα που έκαναν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την διαμονή της στο νησί.

Σύμφωνα μάλιστα με την rodiaki.gr, η δημοσιογράφος τρελάθηκε τόσο πολύ από την ομορφιά του νησιού που αποφάσισε να παρατείνει την παραμονή της στο νησί για ιδιωτικούς λόγους αναψυχής, καθώς, όπως τόνισε, με την αναχώρησή της, «άφησε πίσω στο νησί, την καρδία της πριν φύγει!» .

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως η Κάρπαθος αναφέρεται και στην μυθολογία, καθώς ο θρύλος λέει πως οι πρώτοι κάτοικοι της Καρπάθου αγαπούσαν τόσο πολύ τον τόπο τους που έκλεψαν τους θεούς του Ολύμπου και τους πήγαν στο νησί τους.

Έτσι, ονομάστηκαν Αρπάθεοι, λέξη στην οποία αποδίδεται, κατά μία εκδοχή, η ονομασία της.

Στα γραφικά χωριά της Καρπάθου τα έθιμα και οι παραδόσεις, ολοζώντανα, αποτυπώνουν την ιστορία του νησιού στον χρόνο. Η φημισμένη «αετοφωλιά» της Καρπάθου είναι βέβαια η Όλυμπος, μεσαιωνικός οικισμός με σπίτια που μοιάζουν να ακροβατούν πάνω στον βράχο.

Τέλος να σημειωθεί πως η Κάρπαθος είναι φημισμένη για τα γραφικά χωριά της με πιο φημισμένο την Όλυμπος, έναν μεσαιωνικό οικισμό με σπίτια που μοιάζουν να ακροβατούν πάνω στον βράχο.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ