ΣτΕ: «Πράσινο φως» για την κατασκευή δύο αιολικών πάρκων στη Μάνη - iefimerida.gr

ΣτΕ: «Πράσινο φως» για την κατασκευή δύο αιολικών πάρκων στη Μάνη

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πράσινο φως άναψε το ΣτΕ για την κατασκευή 48 ανεμογεννητριών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ανατολική Μάνη, απορρίπτοντας την προσφυγή χιλιάδων κατοίκων κατά του υπουργού Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες Προεδρικό Διάταγμα του 1993 απαγορεύει στην περιοχή την κατασκευή Αιολικών πάρκων, συνεπώς η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων δεν είναι νόμιμη.

Οι δικαστές του Ε' τμήματος έκριναν ότι το επίμαχο Π.Δ του 1993 δεν περιλαμβάνει στις απαγορεύσεις του τα αιολικά πάρκα και επιτρέπει - με προϋποθέσεις - βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες. Ακόμη, οι ανώτατοι δικαστές υποστηρίζουν ότι το Προεδρικό Διάταγμα του 1993, ερμηνευόμενο υπό το φως του ειδικού πλαισίου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν απαγορεύει την εγκατάσταση αιολικών σταθμών γενικά στην επίδικη περιοχή, δεδομένου μάλιστα ότι η ενίσχυση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους του περιφερειακού σχεδίου της Πελοποννήσου.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣτΕ αιολικά πάρκα Μάνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ