Η πρώτη παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη [εικόνες] - iefimerida.gr

Η πρώτη παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη [εικόνες]

Η πρώτη παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο κέντρο του Μανχάταν είναι θεσμός και αυτό οφείλεται στην πρωτοβουλία των Ελλήνων ομογενών της Αμερικής, που το 1893 το ζήτησαν, το κατάφεραν και εν τέλει την καθιέρωσαν. Ετσι από τότε, κάθε χρόνο ανελλιπώς, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, η Γαλανόλευκη κυματίζει στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Όπως διαβάζουμε στο prionokordela.gr και με βάση το βιβλίο «Κυνηγώντας το όνειρο» (Chasing the dream) της Ρούλας Κοτσέτα που περιγράφει την ιστορία των Ομογενών της Νέας Υόρκης, από το 1893, κάθε χρόνο ανελλιπώς, η Ελληνική Επανάσταση τιμάται στο Μανχάταν, πλημμυρίζοντας τους δρόμους με τη Γαλανόλευκη!

Μάλιστα, τη χρονιά εκείνη, έγιναν δύο διαφορετικές παρελάσεις, καθώς τα μέλη του σωματείου «Αθηνά» που ιδρύθηκε το 1891 κατάφεραν να διχαστούν λόγω της σύγκρουσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδας. Η μία παράταξη παρέλασε στην 8η Λεωφόρο και η άλλη στην πλατεία Ουάσινγκτον. Εν συνεχεία επήλθε η συμφιλίωση και έτσι κάθε χρόνο πραγματοποιείται μία παρέλαση στην 5η Λεωφόρο για τον εορτασμό της μεγάλης Εθνικής Επετείου των Ελλήνων.

Φέτος, τελετάρχης της παρέλασης είναι ένας Κουβανός, φιλέλληνας, γερουσιαστής, o Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ