Επίθεση της Αγκυρας στην Αθήνα -Για την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» - iefimerida.gr

Επίθεση της Αγκυρας στην Αθήνα -Για την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης»

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναντίον της Ελλάδας στρέφεται η Τουρκία, για τη λεγόμενη «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» και την απόρριψη του αιτήματος για επανεγγραφή στα μητρώα σωματείων, από το Εφετείο Θράκης.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει αναφορά στο χρονικό της υπόθεσης. Οι ελληνικές αρχές είχαν απαγορεύσει την ΤΕΞ, επειδή περιείχε τον όρο «τουρκική» στο όνομά της.

Το θέμα έφτασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου δικαιώθηκε η «Τουρκική Ενωση Ξάνθης». Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, το 2017 πέρασε από την ελληνική Βουλή σχετική τροπολογία. «Ομως αυτή περιελάμβανε μεγάλες εξαιρέσεις για την αποδοχή τέτοιων αιτήσεων», σημειώνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

«Στο αίτημα της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης για επανεγγραφή απορρίφθηκε από εφετείο στην Ελλάδα. Η απόφαση του δικαστηρίου καταδεικνύει ότι το νομοθέτημα που υιοθέτησε το ελληνικό κοινοβούλιο δεν επαρκεί», σημειώνει ακόμη. «Αναμένουμε από την Αθήνα να εγγράψει τις ΜΚΟ της “τουρκικής μειονότητας” χωρίς διακρίσεις και να κάνει ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ