Super League: Οριστικά με 14 ομάδες από τη σεζόν 2019/20 - iefimerida.gr

Super League: Οριστικά με 14 ομάδες από τη σεζόν 2019/20

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση να διεξαχθεί με 14 ομάδες το πρωτάθλημα τη σεζόν 2019/20 και να υπάρξει νέα συζήτηση για τη σεζόν 2020/21 και την περαιτέρω μείωση των ομάδων πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League.

Ουσιαστικά η Super League αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρωταθλήματος με 12 ομάδες, όπως επιθυμεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, αλλά από την άλλη δεν δεσμεύεται για αυτό.

Υπέρ της πρότασης του Υφυπουργού για μείωση σε 12 ομάδες από τη μεθεπόμενη σεζόν τάχθηκαν οκτώ ομάδες και συγκεκριμένα οι: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννενα και Ξάνθη.

Βέβαια για να περάσει μια τέτοια πρόταση απαιτείται η ψήφος των 3/4 των ΠΑΕ, δηλαδή των 12 από τις 16 ομάδες της κατηγορίας. Κάτι που σημαίνει πως η πρόταση του Βασιλειάδη καταψηφίστηκε στο Δ.Σ. της Τετάρτης.

Η σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Super League αναφέρει:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Έγινε ομόφωνα η εγγραφή των νέων Μελών του Συνεταιρισμού, ήτοι των ΠΑΕ Άρης και ΠΑΕ ΟΦΗ.

2/ Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι το Πρωτάθλημα αγων. περιόδου 2018-2019 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 16 ομάδων, το Πρωτάθλημα αγων. περιόδου 2019-2020 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 14 ομάδων και παράλληλα υπήρξε η ομόφωνη δέσμευση ότι για την αγων. περίοδο 2020-2021 θα εξεταστεί η περαιτέρω μείωση σε 12 ή μη των ομάδων, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Super League ομάδες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ