Το Ισραήλ ετοιμάζεται να στήσει τη σημαία του στη Σελήνη [βίντεο] - iefimerida.gr

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να στήσει τη σημαία του στη Σελήνη [βίντεο]

Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τέταρτη χώρα του κόσμου μετά τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα, που στέλνει μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο στη Σελήνη, φιλοδοξεί να γίνει μέχρι τις αρχές του ερχόμενου έτους το Ισραήλ.

«Θα στήσουμε την ισραηλινή σημαία στη Σελήνη», δήλωσε ο Ίντο Άντεμπι, διευθύνων σύμβουλος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης SpaceIL που συνεργάζεται στο project με την κρατική εταιρεία Israel Aerospace Industries

Το βάρους 585 κιλών διαστημόπλοιο που κατασκεύασαν Ισραηλινοί μηχανικοί θα μεταφερθεί στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα τον Νοέμβριο και τον επόμενο μήνα θα σταλεί σε τροχιά γύρω από τη Γη με τη βοήθεια ενός πυραύλου Falcon 9 της SpaceX του Έλον Μασκ, προτού κατευθυνθεί προς το φεγγάρι. Η προσελήνωση αναμένεται να λάβει χώρα περίπου δύο μήνες μετά την εκτόξευση, στις 13 Φεβρουαρίου του 2019.

«Το διαστημόπλοιό μας θα είναι το μικρό που θα προσεληνωθεί ποτέ στο φεγγάρι», είπε ο Άντεμπι. «Είναι ένα μικρό, έξυπνο διαστημόπλοιο διαμέτρου δύο μέτρων, ύψους ενάμιση και βάρους περίπου 600 κιλών και το βάρος του στη Σελήνη θα είναι 180 κιλά».

Μόλις φθάσει στο δορυφόρο της Γης το διαστημόπλοιο, που θυμίζει στρογγυλό τραπέζι με τέσσερα πόδια, θα τραβήξει φωτογραφίες και θα συλλέξει δεδομένα για τα μαγνητικά πεδία της Σελήνης, τα οποία θα στείλει στη συνέχεια στο Ινστιτούτο Βάιζμαν του Ισραήλ.

Η SpaceIL ιδρύθηκε το 2011 από μια ομάδα μηχανικών, με προϋπολογισμό περίπου 90 εκατομμυρίων δολαρίων.

Χρηματοδοτείται κυρίως από ιδιώτες δωρητές, όπως τον Αμερικανό μεγιστάνα των καζίνο Σέλντον Άντελσον και τον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή της τεχνολογικής εταιρείας Amdocs, Μόρις Καν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ