Στόλτενμπεργκ: Παρά τις μεγάλες διαφορές, είμαστε ισχυρά ενωμένοι - iefimerida.gr

Στόλτενμπεργκ: Παρά τις μεγάλες διαφορές, είμαστε ισχυρά ενωμένοι

Γενς Στόλτενμπεργκ/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα μέλη του ΝΑΤΟ διαφωνούν σε πολλά ζητήματα, περιλαμβανομένου του νέου ρωσικού αγωγού αερίου προς τη Γερμανία, αλλά η συμμαχία είναι ισχυρότερη ενωμένη και θα πετύχει την αύξηση των αμυντικών δαπανών.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, μία ώρα αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τη Γερμανία ότι «είναι όμηρος» των ρωσικών ενεργειακών προμηθειών, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι δεν εξαρτάται από το ΝΑΤΟ να αποφασίσει για τον αγωγό και ότι πρόκειται για εθνική απόφαση.

Δήλωσε επίσης ότι, ενώ ο Τραμπ χρησιμοποίησε πολύ ξεκάθαρη γλώσσα για τις αμυντικές δαπάνες, όλοι οι σύμμαχοι συμφώνησαν στον καταμερισμό του βάρους και το 2017 καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση στις αμυντικές δαπάνες εδώ και μια γενιά.
«Παρά τις διαφωνίες, αναμένω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε στα θεμελιώδη στοιχεία, ότι είμαστε ισχυρότεροι ενωμένοι παρά χώρια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ