Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Ταϊλάνδη μετά το «mission impossible» με τα 12 παιδιά [εικόνες] - iefimerida.gr

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Ταϊλάνδη μετά το «mission impossible» με τα 12 παιδιά [εικόνες]

Πανηγυρισμοί στην Ταϊλάνδη/ Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί στην Γαλλία να πανηγυρίζουν για την πρόκριση της χώρας στον τελικό του Μουντιάλ 2018, αλλά οι πολίτες στην Ταϊλάνδη ξεχύθηκαν στους δρόμους το βράδυ της Τρίτης για να γιορτάσουν την απελευθέρωση των παιδιών από την σπηλιά.

Συγκεκριμένα, η πόλη Τσιάνγκ Ράι γέμισε με πολίτες, οι οποίοι πανηγύριζαν ξέφρενα ζητωκραυγάζοντας, χειροκροτώντας και κορνάροντας στους δρόμους.

Το χαμόγελο του επικεφαλής της επιχειρήσης διάσωσης

Μαζί με τους πολίτες γιόρτασαν και πολλοί Ταϊλανδοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι ενημέρωναν τον κόσμο, λεπτό προς λεπτό, για όλες τις εξελίξεις της επιχείρησης διάσωσης.

Μαζί με τους πολίτες γιόρτασαν και πολλοί Ταϊλανδοί δημοσιογράφοι.

Από την άλλη, οι 4 τελευταίοι διασώστες που βγήκαν από το σπήλαιο μετά την επιχείρηση απεγκλωβισμού πόζαραν στον φωτογραφικό φακό κάνοντας thumbs up, ενώ οι συμμαθητές στο σχολείο όπου πήγαιναν τα έξι από τα δώδεκα παιδιά προσευχήθηκαν όλοι μαζί, ευχαριστώντας τον Θεό που έβγαλε ζωντανούς τους συμμαθητές του.

Oι 4 τελευταίοι διασώστες που βγήκαν από το σπήλαιο μετά την επιχείρηση απεγκλωβισμού πόζαραν στον φωτογραφικό φακό κάνοντας thumbs up
Οι συμμαθητές στο σχολείο όπου πήγαιναν τα έξι από τα δώδεκα παιδιά προσευχήθηκαν όλοι μαζί, ευχαριστώντας τον Θεό που έβγαλε ζωντανούς τους συμμαθητές του.

Όσον αφορά την κατάσταση υγείας των παιδιών, αυτά παραμένουν σε καραντίνα και θα μείνουν στο νοσοκομείο για περίπου μία εβδομάδα, ώστε να διαπιστωθεί πως δεν κινδυνεύουν από σπάνιες λοιμώξεις, μεταξύ αυτών και η «νόσος των σπηλαίων», η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία για τα παιδιά χωρίς τις κατάλληλες εξετάσεις.

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Ταϊλάνδη μετά το «mission impossible» με τα 12 παιδιά [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Να σημειωθεί πως σε όλα τα παιδιά έχουν χορηγηθεί αντιβιοτικά και εμβόλια για τον τέτατο και την λύσσα, ενώ σε καραντίνα βρίσκονται και όσοι δύτες έσωσαν τα παιδιά, συνοδεύοντας τους προς την έξοδο από το σπήλαιο.

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Ταϊλάνδη μετά το «mission impossible» με τα 12 παιδιά [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ