Στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο η Ελλάδα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - iefimerida.gr

Στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο η Ελλάδα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο μήνες περιθώριο έχει ακόμη η χώρα μας προκειμένου να ενημερώσει-ως όφειλε- την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την εναρμόνιση της οδηγίας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Αλλιώς κινδυνέυουμε να λογοδοτήσουμε στο Ευρωπαϊκο Δικαστήριο.

Η ΕΕ απέστειλε σε τρείς χώρες, Ελλάδα, Πολωνία και Φινλανδία, Αιτιολογημένη Γνωμοδότηση για την εξέλιξη της συμμόρφωσης τους. Τα κράτη μέλη όφειλαν να εφαρμόζουν την Ευρωπαϊκή Οδηγία (2009/28/EΚ) από τις 5 Δεκεμβρίου 2010.

Η έγκαιρη εφαρμογή της συγκεκριμένης νομοθεσίας είναι σημαντική προτεραιότητα για την Επιτροπή, δεδομένου ότι τυχόν καθυστερήσεις στην εφαρμογή της μπορούν να διακινδυνεύσουν την επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί.

Ως το 2020 η Ευρώπη δεσμεύτηκε να έχει 20% μερίδιο συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην τελική κατανάλωση ενέργειας και 10% μερίδιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις μεταφορές.

Για να πετύχει η ΕΕ τον στόχο αυτό, το κάθε κράτος-μέλος θα πρέπει να καθορίσει τους δικούς του κανόνες και νόμους έτσι ώστε να συμβάλει στο συνολικό 20%

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ