Βρυξέλλες: Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου πρέπει να καταργηθεί ως το τέλος του έτους - iefimerida.gr

Βρυξέλλες: Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου πρέπει να καταργηθεί ως το τέλος του έτους

Φωτογραφία: Intimenews/© European Union
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα στην Αθήνα ότι η εξαίρεση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου πρέπει να καταργηθεί μέχρι το τέλος τους έτους, έστειλε από τις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Ερωτηθείς σχετικά με τον ΦΠΑ στη νησιά και την παράταση του μέτρου μέχρι το τέλος του έτους, ο εν λόγω αξιωματούχος απάντησε ότι τα αρμόδια όργανα του Εurogroup δεν είχαν ενημερωθεί από την ελληνική κυβέρνηση, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει, ώστε να συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο του προγράμματος. Πρόσθεσε ότι το μέτρο ισχύει για έξι μήνες και θα πρέπει να καταργηθεί στο τέλος του έτους.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη μείωση των συντάξεων και την «ευελιξία» στην οποία είχε αναφερθεί ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής της απόφασης, ο αξιωματούχος είπε ότι το μέτρο έχει αποφασιστεί και είναι δέσμευση του προγράμματος. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι υπάρχει μια δεδομένη ευελιξία, αλλά συνέστησε στην κυβέρνηση ότι θα ήταν καλό για την Ελλάδα να μη συζητά αλλαγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ