Σχεδόν 4.000 υγειονομικοί έλεγχοι στην Αθήνα το α’ εξάμηνο του 2018 - iefimerida.gr

Σχεδόν 4.000 υγειονομικοί έλεγχοι στην Αθήνα το α’ εξάμηνο του 2018

κατάστημα εστίασης/Φωτογραφία: Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι παραβάσεις των κανονισμών λειτουργίας των επιχειρήσεων που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ο επανέλεγχος για διαπίστωση συμμόρφωσής τους επί των προτεινόμενων βελτιώσεων, ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, αποτελεί καθημερινή μέριμνα των υπηρεσιών Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής.

Ενδεικτικά, από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους διενεργήθηκαν 126 αυτοψίες και έλεγχοι την εβδομάδα, κατά μέσο όρο, σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Γιώργο Καραμέρο, διενεργήθηκαν 3.280 επιτόπιες αυτοψίες, εκ των οποίων οι 1.983 αφορούσαν ελέγχους, τακτικούς και έκτακτους, σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, τροφίμων και ποτών και οι υπόλοιπες 1.297 σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, σχολικές μονάδες, νοσηλευτικά ιδρύματα, ιδιωτικές κλινικές, εργαστήρια δερματοστιξίας (τατουάζ) κ.ά.

Ειδικότερα, ελέγχθηκαν 45 κολυμβητικές δεξαμενές, 30 ανεξάρτητα ιδρύματα, 23 νοσηλευτικά ιδρύματα και κλινικές, έξι σχολικές μονάδες και 19 βρεφονηπιακοί σταθμοί. Τριακόσιοι τέσσερις έλεγχοι αφορούσαν σε καταγγελίες για ανθυγιεινές εστίες με τρεις περιπτώσεις να διαβιβάζονται στη δικαιοσύνη και 176 για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, όπου διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις και επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα.

Ακόμη, έγιναν 357 απολυμάνσεις οστών στα κοιμητήρια της περιοχής και χορηγήθηκαν οι αντίστοιχες βεβαιώσεις για τη μεταφορά τους σε άλλα κοιμητήρια.

Τέλος, υλοποιήθηκαν 41 αυτοψίες παρακολούθησης του προγράμματος βιολογικών εφαρμογών προνυμφοκτονίας που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε ρέματα της βόρειας Αθήνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έλεγχοι Υγειονομικό Αθήνα περιφέρεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ