Ο σκηνοθέτης του «Απέραντου Γαλάζιου» στο στόχαστρο για σεξουαλική παρενόχληση -Νέες καταγγελίες [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο σκηνοθέτης του «Απέραντου Γαλάζιου» στο στόχαστρο για σεξουαλική παρενόχληση -Νέες καταγγελίες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με το γαλλικό σάιτ Mediapart, τέσσερις γυναίκες ισχυρίζονται ότι υπήρξαν θύματα «απαράδεκτης συμπεριφοράς» εκ μέρους του διάσημου γάλλου σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν, ο οποίος είχε συγκλονίσει τον κόσμο με την ταινία του «Απέραντο Γαλάζιο» και έγινε παγκόσμια γνωστός.


Μάλιστα, η μια εξ αυτών έγραψε επιστολή στον γενικό εισαγγελέα για να καταγγείλει τα γεγονότα τα οποία χαρακτηρίζει «σεξουαλική επίθεση». Πρόκειται για μια πρώην διευθύντρια κάστινγκ, 49 ετών.
«Ερχόταν συχνά πίσω από την πλάτη μου την ώρα που εργαζόμουν και με φιλούσε στον λαιμό. Αλλες φορές με πίεζε να καθήσω στα γόνατά του, παρά τη θέλησή μου. Δημιουργούσε σιγά σιγά μια σωματική οικειότητα που με έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση», δήλωσε η 49χρονη στον Τύπο.

Ο Λικ Μπεσόν είναι σήμερα 59 ετών:

Ο σκηνοθέτης του «Απέραντου Γαλάζιου» στο στόχαστρο για σεξουαλική παρενόχληση -Νέες καταγγελίες [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Εξήγησε, μάλιστα, ότι φέρνει τώρα το θέμα στην δημοσιότητα μετά την καταγγελία της ηθοποιού Sand Van Roy, στις 18 Μαίου 2018. «Είπα στον εαυτό μου: επιτέλους κάποιος μίλησε. Αντε, θα το κάνω κι εγώ!».

Πράγματι, οι νέες αυτές μαρτυρίες έρχονται ενάμιση μήνα μετά τις πρώτες αποκαλύψεις και την κατάθεση μήνυσης από την ηθοποιό Sand Van Roy, εναντίον του Λικ Μπεσόν.
Σύμφωνα με την καταγγελία μιας εκ των τεσσάρων γυναικών υπήρξε μια «ανησυχητική συνάντησή της» με τον Λικ Μπεσόν. «Αντί να κάνουμε ραντεβού στο χολ ή στο σαλόνι όπως γινόταν συνήθως μου ζήτησε ραντεβού στο δωμάτιό του και αυτό μου φάνηκε πολύ παράξενο», διηγείται η γυναίκα. «Στο δεύτερο ραντεβού που κάναμε, δεν έκλεισε καν την πόρτα, ρίχτηκε πάνω μου και άρχισε να με πιάνει», είπε.

O Λικ Μπεσόν (αριστερά) στις Κάννες, με την ταινία «Απέραντο Γαλάζιο», το 1988:

Ο σκηνοθέτης του «Απέραντου Γαλάζιου» στο στόχαστρο για σεξουαλική παρενόχληση -Νέες καταγγελίες [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Επίσης, μια πρώην εργαζόμενη της εταιρείας EuropaCorp, η οποία ανήκει στον γάλλο σκηνοθέτη, δήλωσε επίσης στο σάιτ Mediapart ότι ο Λικ Μπεσόν την φιλούσε στο στόμα παρά τη θέλησή της, της έπιανε τα οπίσθια και της έκανε σεξουαλικές προτάσεις. «Οταν του έλεγες όχι σταματούσε, αλλά δεν είχε νόημα γιατί ξανάρχιζε. Κάθε φορά προσπαθούσε να κατακτήσει κάτι περισσότερο», δήλωσε.
Το σάιτ Mediapart ζήτησε δήλωση από τον δικηγόρο του Λικ Μπεσόν. «Τα θέματα που αναφέρετε αποτελούν αντικείμενο έρευνας. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ο κ. Μπεσόν θα απαντήσει τους ανακριτές ώστε να αποδειχθεί η αθωότητά του», περιορίστηκε να πει ο δικηγόρος Me Marembert.

Ο σκηνοθέτης του «Απέραντου Γαλάζιου» στο στόχαστρο για σεξουαλική παρενόχληση -Νέες καταγγελίες [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Οταν είχαν γίνει οι πρώτες αποκαλύψεις, ο Μπεσόν είχε διαψεύσει τα γεγονότα ενώ ο δικηγόρος του είχε κάνει λόγο για «παραληρήματα», ενώ δήλωσε ότι ο πελάτης του «είχε πέσει από την καρέκλα όταν τα έμαθε..»
Η πιο σοβαρή καταγγελία ως σήμερα είχε γίνει από την ηθοποιό Sand Van Roy τον περασμένο Μάιο. Η βελγο-ολλανδή ηθοποιός είχε αποκαλύψει ότι μεταξύ Μαρτίου 2016 και Μαίου 2018 είχε αναγκαστεί σε σεξουαλικές συνευρέσεις, παρά τη θέλησή της, δια της βίας. Δήλωσε μάλιστα στην μήνυσή της ότι τη νύχτα της 17ης Μαίου 2018, στο ξενοδοχείο Le Bristol ο Λικ Μπεσόν την νάρκωσε και την βίασε.

Ο σκηνοθέτης του «Απέραντου Γαλάζιου» στο στόχαστρο για σεξουαλική παρενόχληση -Νέες καταγγελίες [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Σύμφωνα με την καταγγελία, η 27χρονη ηθοποιός μπήκε στο δωμάτιο του 59χρονου σκηνοθέτη, γύρω στις 11 το βράδυ, αμέσως μόλις επέστρεψε από το Φεστιβάλ των Καννών.
Εκεί ήπιε ένα τσάι και αμέσως ένιωσε άσχημα και λιποθύμησε, όπως εξήγησε στους αστυνομικούς. Οταν ξύπνησε, λίγες ώρες αργότερα, συνειδητοποίησε ότι την είχαν βιάσει «χωρίς ιδιαίτερη ευαισθησία», όπως είπε. Η νεαρή ηθοποιός εγκατέλειψε το ξενοδοχείο στις 2 το πρωί και κατέφυγε σε μια φίλη της. Οπως δήλωσε, ο Λικ Μπεσόν της είχε αφήσει μια δεσμίδα χαρτονομίσματα πάνω στο τραπέζι του δωματίου.
Η νεαρή ηθοποιός κατέφυγε στην αστυνομία την ίδια ημέρα, αλλά στο τεστ που έγινε στο αίμα της δεν βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικού.

Ο σκηνοθέτης του «Απέραντου Γαλάζιου» στο στόχαστρο για σεξουαλική παρενόχληση -Νέες καταγγελίες [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Η ηθοποιός είχε συναντηθεί με πολλές άλλες γυναίκες που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα στις ορέξεις του σκηνοθέτη. «Θέλαμε να κάνουμε αυτό που έγινε στην υπόθεση Γουάινστιν, να ενθαρρύνουμε περισσότερες», δήλωσε η ηθοποιός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ