Ποιοι ευρωβουλευτές βγάζουν τα περισσότερα χρήματα από δεύτερες δουλειές - iefimerida.gr

Ποιοι ευρωβουλευτές βγάζουν τα περισσότερα χρήματα από δεύτερες δουλειές

O Βρετανός ευρωσκεπτικιστής ευρωβουλευτής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ευρωσκεπτικιστές ακροδεξιοί Ευρωβουλευτές βγάζουν τα περισσότερα από δεύτερες δουλειές, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας.

Η έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αποκαλύπτει ότι από τα 751 μέλη της Ευρωβουλής, σχεδόν το ένα τρίτο δήλωσε ιδιωτικά εισοδήματα που υπερβαίνουν τον μηνιαίο μισθό των 8.400 ευρώ και τα επιδόματα των 4.000 ευρώ.

Η πρακτική αυτή -αν και διαδεδομένη μεταξύ εκλεγμένων αξιωματούχων σε δημοκρατικά κράτη, ώστε να μην χάνουν την επαφή με το επάγγελμά τους και να μπορούν να ξαναασχοληθούν με αυτό όταν λήξει η θητεία τους- ενδέχεται να έχει, σύμφωνα με την Διεθνή Διαφάνεια, αρνητικές επιπτώσεις, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση συμφερόντων και να εμποδίσει τους ευρωβουλευτές να αφοσιωθούν πλήρως στα καθήκοντά τους. Η ΜΚΟ που κάνει εκστρατεία κατά της διαφθοράς, επισημαίνει ακόμη ότι τα εισοδήματα από άλλες πηγές μπορούν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν από ευρωβουλευτές για να δίνουν πληροφορίες για νομοθετικές πρωτοβουλίες αναφορικά με την διακίνηση και την εποπτεία του χρήματος, ή ως δίαυλος παράνομης χρηματοδότησης των προεκλογικών τους εκστρατειών.

Από τα 35 μέλη της ακροδεξιάς ομάδας «Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας» (ENF) πάνω από τα μισά δήλωσαν εισοδήματα που προέρχονται από δεύτερες δουλειές.

Στη λίστα περιλαμβάνεται ο αρχιτέκτονας του Brexit, Βρετανός Νάιτζελ Φάρατζ, που κέρδιζε πέρυσι 30.000 το μήνα από δραστηριότητες εκτός της ευρωβουλής, ποσό πολύ μεγαλύτερο από τον μισθό των χιλίων ευρώ που κέρδιζε όταν ξεκίνησε τη θητεία του.

Ο Γάλλος ευρωβουλευτής του κόμματος της Μαρίν Λεπέν, Ζαν Λικ Σαφχοζέρ (Φωτογραφία: ΑΡ)

Ένας άλλος ακροδεξιός πολιτικός, ο Ζαν Λικ Σαφχοζέρ του κόμματος της Μαρίν Λεπέν, είδε επίσης την περιουσία να αυξάνεται όσο είναι ευρωβουλευτής και μάλιστα να πολλαπλασιάζεται επί εννέα! Τα εισοδήματά του προήλθαν από μια συμβουλευτική εταιρεία ονόματι “ΜWD Dubai”, για την οποία δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες στο Διαδίκτυο ούτε για τους πελάτες της, ούτε για τον ακριβή τομέα δράσης της, σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια

Υπάρχουν όμως και αριστεροί ευρωβουλευτές στη σχετική λίστα, όπως ο Ιταλός Ρενάτο Σόρου, που κατέχει την κορυφή του καταλόγου σε ατομικό επίπεδο με ενάμιση εκατομμύριο ευρώ από την επιχείρηση τηλεπικοινωνιών του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ