Με πνευμονική λοίμωξη τα 2 από τα 4 παιδιά που διασώθηκαν χθες από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη [εικόνες] - iefimerida.gr

Με πνευμονική λοίμωξη τα 2 από τα 4 παιδιά που διασώθηκαν χθες από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πνευμονική λοίμωξη νοσηλεύονται τα δύο από τα συνολικά 8 παιδιά που έχουν διασωθεί από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη.

Τα αγόρια έχουν μπει σε καραντίνα, ενώ έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν νοσούν από την ασθένεια των σπηλαίων από την οποία κινδυνεύουν όλα τα παιδιά που εγκλωβίστηκαν εκεί και η οποία, χωρίς τις απαραίτητες εξετάσεις, μπορεί να αποβεί μοιραία για αυτά.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αξιωματούχοι της Ταϊλάνδης, οι γιατροί έδωσαν αντιβιοτικά στα 8 παιδιά που διασώθηκαν, καθώς τα περισσότερα ταλαιπωρούνται από πυρετό, βήχα και χαμηλό καρδιακό παλμό, αλλά κατα τ΄ άλλα η κατάσταση της υγείας τους δεν αποπνέει κίνδυνο.

Εικόνα από την στιγμή διάσωσης των παιδιών

«Τα τέσσερα παιδιά που διασώθηκαν την Δευτέρα είναι καλά στην υγεία τους και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Chiang Rai Prachanukroh. Ωστόσο πρέπει να παραμείνουν μακριά από τους γονείς τους και όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους καθώς υπάρχει ο φόβος των μολύνσεων» είπε στη Reuters ο επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν.

Μάλιστα τα παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο φορώντας γυαλιά ηλίου έτσι ώστε να προστατεύσουν τα μάτια τους, μιας και παρέμειναν στο πλήρες σκοτάδι για σχεδόν δύο εβδομάδες.

Από την συνέντευξη Τύπου των γιατρών το βράδυ της Δευτέρας

Οσο για τα 4 παιδιά που βγήκαν από το σπήλαιο την Κυριακή, αυτά βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και από σήμερα θα μπορέσουν να φάνε κανονικά με πρώτη τους προτίμηση να είναι να το ρύζι, καθώς τα πικάντικα απαγορεύονται.

Ήδη τα σωστικά συνεργεία καταστρώνουν σχέδιο για τον απεγκλωβισμό και των υπολοίπων τεσσάρων παιδιών και του 25χρονου προπονητή τους.

Ερευνες στο σπήλαιο

Ωστόσο, σύμφωνα με τα ξένα μέσα, το σχέδιο περιλαμβάνει την διάσωση 4 ατόμων, με αποτέλεσμα να εικάζεται πως ο 25χρονος προπονητής δεν θα συμπεριληφθεί στην επόμενη επιχείρηση.

«Το βασικό είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερες από 20 ώρες για να προετοιμαστούμε» ανέφερε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν συμπληρώνοντας «Εμείς έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο για τέσσερις ανθρώπους επομένως εάν θέλουν να βγάλουν πέντε στην επιφάνεια (την ίδια ώρα), τότε πρέπει να αλλάξουμε το σχέδιο».

Η επιχείρηση διάσωσης εν δράσει

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ