O Τσίπρας ανεβάζει τους τόνους για τους δύο στρατιωτικούς 4,5 μήνες μετά την κράτησή τους - iefimerida.gr

O Τσίπρας ανεβάζει τους τόνους για τους δύο στρατιωτικούς 4,5 μήνες μετά την κράτησή τους

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πιέσει την Τουρκία / Φωτογραφία: Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μετά από σχεδόν 4,5 μήνες κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε φυλακές της Τουρκίας στην Αδριανούπολη το Μαξίμου βάζει ψηλά στην ατζέντα το θέμα.

Ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να προχωρήσει σε παρέμβαση στο πλαίσιο της διήμερης Συνόδου Κορυφής της Ατλαντικής συμμαχίας που αρχίζει αύριο στις Βρυξέλλες για τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.

Ενώ όλα τα βλέμματα στρέφονται και στην επαφή που προγραμματίζεται να έχει -στο περιθώριο της Συνόδου- με τον πρόεδρο Ερντογάν. Στην οποία και θα φανούν οι διαθέσεις του Τούρκου προέδρου, με αρκετά στελέχη της κυβέρνησης να εκτιμούν ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το θέμα ως «μοχλό εκβιασμού».

Παρασκηνιακά, και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iefimerida, η απόφαση του κ. Τσίπρα να ανεβάσει τους τόνους γνωστοποιήθηκε στους στενούς του συνεργάτες σε κλειστή σύσκεψη που είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, προτού αναχωρήσει από την Αθήνα. Πηγές της κυβέρνησης επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί από δω και στο εξής, έλεγαν με νόημα ότι «δεν μπορούν να υπάρχουν αβροφροσύνες, όταν κρατάει τους δύο».

Η στρατηγική της Αθήνας

Μπορεί ο κ.Τσίπρας να προχωρήσει σε παρέμβαση, ωστόσο με μέτρο.
Διπλωματικές πηγές, πάντως, εξηγώντας τη στρατηγική της Αθήνας, στέκονταν στο γεγονός ότι βούληση της ελληνικής πλευράς είναι να αναδεικνύει μεν το ζήτημα σε όλα τα επίπεδα ,«αλλά να μην φτάνουμε στα άκρα». Με απλά λόγια, αυτό που φοβάται το Μαξίμου είναι ότι αν οξυνθούν τα...πνεύματα, ο Σουλτάνος δεν πρόκειται να προχωρήσει σύντομα στην απελευθέρωσή τους.!

«Απαράδεκτη η κράτηση των δύο»

Προπομπός, τέλος, για όσα θα ακολουθήσουν αύριο, απετέλεσαν τα μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός, κατά την παρέμβασή του στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για αναίτια και χωρίς κατηγορία κράτηση των δύο στρατιωτικών. Συν τοις άλλοις, δεν άφησε ασχολίαστη την παρουσία πολιτικών στην ορκωμοσία Ερντογάν στην Άγκυρα λέγοντας δεν συμβάλλουν πουθενά η παρουσίας τους καθώς και ότι η χώρα δεν χρειάζεται κανέναν αυτόκλητο καλοθελητή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑΤΟ στρατιωτικοί Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ