Αυστρία: Συνοριακοί έλεγχοι ενόψει της Συνόδου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ - iefimerida.gr

Αυστρία: Συνοριακοί έλεγχοι ενόψει της Συνόδου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ

Αστυνομία Αυστρία/ Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνοριακούς ελέγχους για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ξεκίνησαν από την προηγούμενη νύχτα οι αυστριακές αρχές, σε σημαντικές συνοριακές διελεύσεις, όπως στο Κίφερσφελντεν-Κουφστάιν στα σύνορα με την Γερμανία ή στο Πέρασμα Μπρένερ στα σύνορα με την Ιταλία.

Η ενέργεια αυτή συνδέεται με τα μέτρα ασφαλείας, ενόψει των 'Ατυπων Συνόδων των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή (12 και 13 Ιουλίου) στην αυστριακή πόλη ΄Ινσμπρουκ, στο πλαίσιο της Προεδρίας της Αυστρίας στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αυστριακής Αστυνομίας, τα μέτρα στρέφονται κατά ατόμων που θα επεδίωκαν να ενοχλήσουν τις συνόδους και όχι ειδικά εναντίον προσφύγων, ενώ όπως ανακοινώθηκε ήδη από τώρα, παρόμοια μέτρα συνοριακών ελέγχων, πενθήμερης διάρκειας, πρόκειται να ληφθούν ενόψει της 'Ατυπης Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, στο Σάλτσμπουργκ, στις 20 Σεπτεμβρίου, με κεντρικό θέμα το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αυστρία ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ σύνορα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ