Ο Τζέρεμι Χαντ νέος ΥΠΕΞ της Βρετανίας -«Εξεπλάγην ελαφρώς από την παραίτηση» είπε η Μέι σε Τζόνσον - iefimerida.gr

Ο Τζέρεμι Χαντ νέος ΥΠΕΞ της Βρετανίας -«Εξεπλάγην ελαφρώς από την παραίτηση» είπε η Μέι σε Τζόνσον

Η Τερέζα Μέι/ Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε πως «εξεπλάγη ελαφρώς» από την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από την θέση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας.

Όπως ανέφερε η ίδια σε επιστολή της, της προκάλεσε έκπληξη η παραίτηση, γιατί ο ίδιος είχε συμφωνήσει στο νέο σχέδιο της για το Brexit την περασμένη εβδομάδα.

«Λυπάμαι κι έχω ελαφρώς εκπλαγεί που παρέλαβα (την επιστολή) μετά τις παραγωγικές συζητήσεις που είχαμε την Παρασκευή και την ολοκληρωμένη και λεπτομερή πρόταση στην οποία συμφωνήσαμε ως υπουργικό συμβούλιο» υπογραμμίζει η Μέι στην απαντητική επιστολή της προς τον παραιτηθέντα υπουργό.

«Εάν δεν μπορείς να παράσχεις τη στήριξη που χρειαζόμαστε για να διασφαλίσουμε αυτή τη συμφωνία προς το συμφέρον της Βρετανίας, είναι σωστό να παραιτηθείς» τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Η πρωθυπουργός Μέι όρισε τον Τζέρεμι Χαντ νέο υπουργό Εξωτερικών. "Η βασίλισσα είναι στην ευχάριστη θέση να εγκρίνει το διορισμό του βουλευτή Τζέρεμι Χαντ στο πόστο του υπουργού Εξωτερικών", ανέφερε η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ