Πατούλης: Ντροπή σου -Σκουρλέτης: Εδώ δεν είναι δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου - iefimerida.gr

Πατούλης: Ντροπή σου -Σκουρλέτης: Εδώ δεν είναι δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου

πανος Σκουρλέτης/Φωτογραφία: Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεισοδιακή ήταν για ακόμη μια φορά η παρουσία του Γιώργου Πατούλη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που συζητά το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, τον Κλεισθένη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητούσε επιτακτικά από τον υπουργό εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη περισσότερα χρήματα και προσωπικό για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο υπουργός Εσωτερικών τον κάλεσε να απαντήσει αν είναι υπέρ του ένα προς πέντε όσον άφορα τις προσλήψεις στους δήμους, που είπε όπως είναι η θέση της αντιπολίτευσης, ή υπέρ του ένα προς ένα που είναι και η θέση της κυβέρνησης. Μάλιστα ο κ. Σκουρλέτης σε υψηλούς τόνους είπε ότι ο κ. Πατούλης ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ χρησιμοποιεί τα λεφτά των δήμων για να οργανώσει αντικυβερνητικη προπαγάνδα κατά του Κλεισθένη ύψους 300.000 ευρώ .

Αυτό προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του Γιώργου Πατούλη, ο όποιος άρχισε να φωνάζει «είστε λαϊκιστής κύριε υπουργέ, ντροπή σας ντροπή σας κύριε».
Μάταια η πρόεδρος της επιτροπής Γιώτα Κοζομπόλη προσπαθούσε να συγκρατήσει τον κ. Πατούλη. Εκείνος συνέχισε να φωνάζει στον ενικό στο Πανό Σκουρλέτη «ντροπή σου, ντροπή σου». Μάλιστα επιτέθηκε και κατά της κ.Κοζομπόλη λέγοντας «είναι υπουργός σας, είναι δικός σας καταλαβαίνω, αλλά συγκρατήστε τον.»

Σε έντονους τόνους όμως απαντούσε από την πλευρά του και ο Υπουργός Εσωτερικών

Πάνος Σκουρλέτης: «Να ξέρετε ότι οι 300.000 ευρώ είναι χρήματα του ελληνικού λαού, δεν είναι δικά σας χρήματα για να κάνετε προσωπική προπαγάνδα. Εδώ δεν είναι δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου είναι Βουλή και να την σέβεστε. Κάνεις προεκλογική εκστρατεία με τα λεφτά του Δήμου, κάνεις προσωπική προπαγάνδα»

Η ένταση έληξε εκεί χωρίς να συμβούν περαιτέρω απρόοπτα όπως την προηγούμενη φορά που ο κ. Πατούλης ήρθε στη Βουλή και αποχώρησε από τη συνεδρίαση . Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο προεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε πως ούτε το ένα προς ένα που προτείνει η κυβέρνηση για προσλήψεις φτάνει στους δήμους. «Να είστε πιο διεκδικητικός είστε αρκετά φειδωλός όσον αφορά τις προσλήψεις στους Δήμους» Ήταν η φράση του προέδρου της ΚΕΔΕ.


Νωρίτερα σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσαν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης στην κυβέρνηση για τον Κλεισθένη λέγοντας ότι εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα και οδηγεί σε ακυβερνησία τους δήμους.

Η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές ήταν αυτή που βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής της πλειονότητας των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη να υποστηρίζει ότι σφίγγει ακόμη περισσότερο τη θηλιά των τοπικών κοινωνιών. «Ο Κλεισθένης είναι ένα νομοσχέδιο που θα οδηγήσει τους δήμους σε ακυβερνησία, θα διαλύσει τη λειτουργία των υπηρεσιών και θα επιβαρύνει τους πολίτες», είπε και έκανε λόγο για νομοσχέδιο «έκτρωμα» και «παράνοια». Ακυβερνησία προέβλεψε ότι θα επιφέρει η απλή αναλογική και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός. «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει χρώμα, δεν έχει κόμμα, έχει μία και μόνο αποστολή, την αποστολή της αρχής της αποτελεσματικότητας και στο νομοσχέδιο αυτό δεν τηρείται», υποστήριξε.

Θετικοί εμφανίστηκαν εκπρόσωποι μικρών δήμων και νησιών, διατυπώνοντας ωστόσο, παρατηρήσεις σε επιμέρους άρθρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ