Φοιτητές της Καλών Τεχνών έστησαν γλυπτά έξω από το γραφείο του Τσακαλώτου [εικόνες] - iefimerida.gr

Φοιτητές της Καλών Τεχνών έστησαν γλυπτά έξω από το γραφείο του Τσακαλώτου [εικόνες]

Εργα φοιτητών της Καλών Τεχνών στο ΥΠΟΙΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια «γεύση» πολιτισμού παίρνουν από σήμερα όσοι επισκέπτονται το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, στην οδό Νίκης 5-7 στο Σύνταγμα.

Οι τρεις εδρεύοντες εκεί κυβερνητικοί αξιωματούχοι (ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης στον 7ο όροφο, ο επί των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στον 6ο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης στον 5ο) θέλησαν να δώσουν μια άλλη «νότα» μακριά από τους «ψυχρούς» αριθμούς και τα κονδύλια.

Σε συνεννόηση με τους σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών, περίπου 160 έργα τους κοσμούν πλέον τους τρεις ορόφους τού υπουργείου.

Φοιτητές της Καλών Τεχνών έστησαν γλυπτά έξω από το γραφείο του Τσακαλώτου [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Φοιτητές της Καλών Τεχνών έστησαν γλυπτά έξω από το γραφείο του Τσακαλώτου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στον προθάλαμο του 6ου ορόφου φιλοξενείται ένα γλυπτό, ενώ πίνακες ζωγραφικής κοσμούν τον διάδρομο που οδηγεί στο γραφείο του κ. Τσακαλώτου. Ανάλογη είναι η εικόνα και στους άλλους δύο ορόφους.

Φοιτητές της Καλών Τεχνών έστησαν γλυπτά έξω από το γραφείο του Τσακαλώτου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Για την ιστορία, τα έργα τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οπότε, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που απουσιάζει στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στο Eurogroup που θα ακολουθήσει το υπερατλαντικό ταξίδι, θα τα δει για πρώτη φορά όταν επιστρέψει στην Αθήνα μετά τις 12 Ιουλίου.

φωτογραφίες του Ομ. Εμμανουηλίδη από τους διαδρόμους του υπουργείου
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ