Τραγωδία στην Τουρκία: Εκτροχιάστηκε τρένο -10 νεκροί, 73 τραυματίες ως τώρα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Τραγωδία στην Τουρκία: Εκτροχιάστηκε τρένο -10 νεκροί, 73 τραυματίες ως τώρα [εικόνες & βίντεο]

Εκτροχιασμός τρένου στην Τουρκία (Φωτογραφία: Twitter)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 73 τραυματίστηκαν κατά τον εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή Τεκιρντάγκ της βορειοδυτικής Τουρκίας, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

Ο εκτροχιασμός του τραίνου σημειώθηκε έπειτα από σφοδρή βροχόπτωση και μια κατολίσθηση, μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα επικαλούμενα αξιωματούχους.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν αρκετά βαγόνια να έχουν ανατραπεί και μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών να περπατούν για να φτάσουν στο σημείο του δυστυχήματος.

Ένας επιζών, περπατώντας κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής μακριά από το σημείο του δυστυχήματος, δήλωσε στο δίκτυο CNN Turk ότι είδε πολύ περισσότερα από 10 πτώματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, ο εκτροχιασμός της προαστιακής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε έπειτα από μια κατολίσθηση. "Δυστυχώς έχουμε θύματα", αναφέρει η ανακοίνωση.

Το τραίνο μετέφερε 362 επιβάτες και ερχόταν από το Καπίκουλε, στα βουλγαρικά σύνορα, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη όταν έξι από τα βαγόνια του εκτροχιάστηκαν. Περισσότερα από 100 ασθενοφόρα έχουν φθάσει στο σημείο του δυστυχήματος, σύμφωνα με το TRT Haber.

Ο τοπικός κυβερνήτης της επαρχίας Τεκιρντάγκ, που βρίσκεται περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης, απέδωσε τον εκτροχιασμό στη σφοδρή βροχόπτωση και στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή. "Τα ελικόπτερα-ασθενοφόρα που διαθέτουμε έφτασαν στην περιοχή. Πολλοί από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν από το σημείο του δυστυχήματος", δήλωσε ο Μεχμέτ Τζεϊλάν.

Tren kazasının yaşandığı bölge havadan görüntülendi https://t.co/9VC49OprhA pic.twitter.com/HgSZ1pPRS4

Turkey .Dead and wounded after a passenger train derailed in Tekirdağ's Çorlu district, which is a neighbouring town to Istanbul. https://t.co/Phw509ln0L

Casualties reported as a result of passenger train derailment in Turkey’s Çorlu pic.twitter.com/K8C0fEtzku

Τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες -Φωτογραφία: twitter
Μωρά παιδιά μεταφέρονται σε ασφαλή χέρια, μακριά από τον τόπο του δυστυχήματος -Φωτογραφία: twitter
Σοκαρισμένοι οι επιβάτες επικοινωνούν με τους οικείους τους αμέσως μετά τον εκτροχιασμό -Φωτογραφία: twitter

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters-Sputnik

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τρένο Τουρκία εκτροχιασμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ