Γιατί οι φαν της Σκάρλετ Γιόχανσον τα έβαλαν μαζί της για το νέο της ρόλο - iefimerida.gr

Γιατί οι φαν της Σκάρλετ Γιόχανσον τα έβαλαν μαζί της για το νέο της ρόλο

Η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σκάρλετ Γιόχανσον θα υποδυθεί έναν τρανσέξουαλ άνδρα στην νέα ταινία της «Rub & Tug», σύμφωνα με το περιοδικό People και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους θαυμαστές της.

Τον Dante «Tex» Gill, αφεντικό του οργανωμένου εγκλήματος τη δεκαετία του 1970 θα υποδυθεί η Σκάρλετ Γιόχανσον. Φωτογραφία: AP

Ο ρόλος της αφορά τον Dante «Tex» Gill, αφεντικό του οργανωμένου εγκλήματος τη δεκαετία του 1970 στο Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε ως Jean Gill. Ο Gill είχε μία αίθουσα μασάζ που κρυφά λειτουργούσε ως μέρος της βιομηχανίας του σεξ.

Η απάντηση της ηθοποιού στα αρνητικά σχόλια είναι αποστομωτική. Φωτογραφία: AP

Ενώ οι περιγραφές του Gill διαφέρουν πολύ μεταξύ των δημοσιευμάτων, το BBC επισημαίνει πως στην επίσημη νεκρολογία του αναφέρεται πως «μπορεί να είχε ήδη υποβληθεί στα αρχικά στάδια της αλλαγής φύλου».

Πολλοί χρήστες στα social media επέκριναν τη διάσημη ηθοποιό επειδή αποδέχθηκε τον ρόλο, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να δοθεί σε έναν transgender άντρα.

«Γιατί να υποδυθείς έναν trans άνδρα αν δεν είσαι trans άνδρας. Σε παρακαλώ, σταμάτα» έγραψε κάποιος. «Κυριολεκτικά το λιγότερο που μπορείς να κάνεις όταν ετοιμάζεις μια ταινία για τους transgender ανθρώπους είναι να βάλεις έναν trans στο ρόλο που γράφτηκε γι’ αυτούς. Η Σκάρλετ Γιόχανσον πρέπει να σταματήσει να επιλέγει με αφέλεια ρόλους και τα στούντιο θα πρέπει να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους» πρόσθεσε κάποιος άλλος. «Αγαπητή Σκάρλετ Γιόχανσον, ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να αξιοποιήσεις το προνόμιο σου ως λευκή γυναίκα είναι να ενισχύσεις τη φωνή των υποεκπροσωπούμενων κοινοτήτων, όχι να μιλάς εσύ γι’ αυτούς» τόνισε ένας τρίτος και κάποιος άλλος, ειρωνευόμενος έγραψε «Ποιος θα είναι ο επόμενος ρόλος της; Θα υποδυθεί τον Μπαράκ Ομπάμα;».

Why are you playing a trans man if you're not a trans man please stop #ScarlettJohansson

Dear #ScarlettJohansson, the way you can use your privilege as a white cis woman is to amplify the voices of underrepresented communities, not speak for them.

What’s next? Is Scarlett Johansson going to play Barack Obama?


Ωστόσο, η ηθοποιός φαίνεται να διαφωνεί με οποιαδήποτε κριτική, βγάζοντας μια ανακοίνωση σχετικά με το νέο της ρόλο.
Απαντώντας στις αντιδράσεις, η Γιόχανσον δημοσίευσε μια δήλωση στο Bustle μέσω του εκπροσώπου της, που αναφέρει: «Πες τους πως μπορούν να απευθυνθούν στους εκπροσώπους των Τζέφρι Τάμπορ, Τζάρεντ Λέτο και Φελίσιτι Χάφμαν για κάποιο σχόλιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ