Η Δαμανάκη ζητά από Ιταλό συγγραφέα να μην «ταΐζει» τον ήρωα του καλαμαράκι γόνο - iefimerida.gr

Η Δαμανάκη ζητά από Ιταλό συγγραφέα να μην «ταΐζει» τον ήρωα του καλαμαράκι γόνο

Η Δαμανάκη ζητά από Ιταλό συγγραφέα να μην «ταΐζει» τον ήρωα του καλαμαράκι γόνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ σοβαρά φαίνεται πως έχει πάρει το ρόλο της η κυρία Μαρία Δαμανάκη ως Επίτροπος Αλιείας, προκαλώντας αναστάτωση με τις οικολογικές της απόψεις ακόμα και στην Ιταλία.

Πρόσφατα η ελληνίδα Επίτροπος Αλιείας έστειλε επιστολή στον γνωστό ιταλό συγγραφέα αστυνομικών διηγημάτων, Αντρέα Καμιλέρι, κατηγορώντας τον ήρωα του, τον επιθεωρητή Σάλβο Μονταλμπάνο, ότι συμπεριφέρεται αντιοικολογικά και δίνει το χειρότερο παράδειγμα στους αναγνώστες. Η κυρία Δαμανάκη ενοχλήθηκε γιατί κατά τη διάρκεια της πλοκής της ιστορίας ο ήρωας των βιβλίων επιθεωρητής Μονταλμπάνο, παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία καθώς συνηθίζει να παραγγέλνει και να τρώει καλαμάρι γόνο !

«Είμαι θαυμάστρια του Καμιλέρι και θα του γράψω μία επιστολή που θα εκφράζει την εκτίμησή μου για το έργο του, ωστόσο θα του ζητώ να σταματήσει ο Μονταλμπάνο να τρώει καλαμαράκια, γιατί είναι ανήθικο!» λέει η Μαρία Δαμανάκη, μέσα από την προσωπική της σελίδα. (Διαβάστε εδώ την ανάρτηση)

Για όσους δεν γνωρίζουν τις ιστορίες του επιθεωρητή Μονταλμπάνο, πρόκειται ένα αστυνομικό που λύνει εγκλήματα, αλλά είναι και καλοφαγάς καθώς τρελαίνεται για θαλασσινά –χταποδάκι, καλαμαράκια, ψαράκι- . Μάλιστα σε κάθε βιβλίο - ιστοριούλα, τρώει τρία-τέσσερα γεύματα.

Η κυρία Δαμανάκη ωστόσο έχει ενοχληθεί πολύ από τις διατροφικές συνήθειες που ζάρισε ο Καμιλέρι στον ήρωα του και τώρα του ζητάει να του αλλάξει μενού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ