Ιαπωνία: 38 νεκροί, πάνω από 50 αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές -1,6 εκατ. ξεσπιτώθηκαν - iefimerida.gr

Ιαπωνία: 38 νεκροί, πάνω από 50 αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές -1,6 εκατ. ξεσπιτώθηκαν

Νεκροί και αγνοούμενοι από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στην Ιαπωνία (Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/JIJI PRESS)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι καταρρακτώδεις βροχές στην Ιαπωνία στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 38 ανθρώπων, ενώ πάνω από 50 είναι οι αγνοούμενοι. Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 1,6 εκατ. άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Επιπλέον, τέσσερα άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιήσεις για έκτακτα καιρικά φαινόμενα σε τέσσερις νομαρχίες στο δυτικό τμήμα του νησιού Χονσού, καλώντας τον πληθυσμό σε επιφυλακή για κατολισθήσεις, πλημμύρες ποταμών και ισχυρούς ανέμους εξαιτίας των «ιστορικών», όπως τις χαρακτήρισε, βροχοπτώσεων. Ακόμη, προειδοποίησε για τον κίνδυνο οι σφοδρές βροχοπτώσεις να συνεχισθούν και την Κυριακή.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, περίπου 48.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν πάνω από 100 κατολισθήσεις και άλλες εκκλήσεις για βοήθεια.

Μέχρι σήμερα το πρωί, περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι είχαν λάβει εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για πλημμύρες και νέες κατολισθήσεις, ενώ σε άλλους 3,1 εκατομμύρια έγινε σύσταση να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιαπωνία βροχές πλημμύρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ