Ολα όσα έγιναν στη συναυλία της Νάνας Μούσχουρη στο Ηρώδειο -Βρέθηκαν εκεί από τον Παυλόπουλο, ως την Παπαρίζου [εικόνες] - iefimerida.gr

Ολα όσα έγιναν στη συναυλία της Νάνας Μούσχουρη στο Ηρώδειο -Βρέθηκαν εκεί από τον Παυλόπουλο, ως την Παπαρίζου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαθειά συγκινημένη και συγκινητική, με μια εξομολογητική διάθεση, η Νάνα Μούσχουρη τραγούδησε το βράδυ Πέμπτης, στο κατάμεστο Ηρώδειο.

Με τη μαύρη της τουαλέτα, που είχε δαντελένια διαφάνεια στο μπούστο και τα χέρια, και τα μαύρα της γυαλιά, εμφανίστηκε στη σκηνή.

Η Νάνα Μούσχουρη γέμισε για μια ακόμη φορά το Ηρώδειο, αυτή τη φορά για την Ελπίδα

Είχε προηγηθεί ένα βίντεο με τους σταθμούς της καλλιτεχνικής της πορείας με αποσπάσματα από εμφανίσεις, συναυλίες και φωτογραφίες με τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Νίκο Γκάτσο, τον Ζυλ Ντασέν και τη Μελίνα Μερκούρη ως τους μεγάλους διεθνείς φίλους της, όπως είναι ο Σαρλ Αζναβούρ, ο Κουίνσι Τζόουνς, ο Χούλιο Ινγκλέσιας, ο Λέοναρντ Κοέν...

Λίγο πριν την έναρξη μπήκε στο Ηρώδειο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Σίσσυ, ο οποίος και χειροκροτήθηκε.

Ηταν επίσης εκεί: η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννημάτα, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η η Νατάσσα Καραμανλή συνοδευόμενη από τον γιο της, ο Μίμης Πλέσσας με τη Λουκίλα Καρέρ, ο Σάκης Ρουβάς με την Κάτια Ζυγούλη, η Αννα-Μαρία Γλίξμπουργκ πρώην βασίλισσα της Ελλάδας, η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Μάριος Φαγκούλης, ο Μάκης Μάτσας με τη σύζυγό του και πολλοί ακόμα.

Ηταν όλοι εκεί, ο ΠτΔ, πολιτικοί, τραγουδιστές, καλλιτέχνες, σελέμπριτις
Βλασία Παυλοπούλου, Προκόπης Παυλόπουλος, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Νατάσα Παζαΐτη, Αλέξανδρος Καραμανλής

Η συναυλία της με τον τίτλο «Εναν μύθο θα σας πω» ήταν φιλανθρωπικού χαρακτήρα καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τους σκοπούς της Ελπίδας: Παρούσα, στην πρώτη σημέρα, πλάι στον πρόεδρο της Δημοκρατίας η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, καθώς και άλλα μέλη της οικογένειας.

Προκόπης Παυλόπουλος, Μαριάννα Βαρδινογιάννη

«Ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί φίλοι», ήταν τα πρώτα λόγια της για να συνεχίσει λέγοντας, εμφανώς τρακαρισμένη,«Θα πέσω κάτω από τον τρόμο μου». Μίλησε για την Ελπίδα και την πρόεδρό της, ενώ θύμισε μια ιστορία που της είχε πει ο Λιμπεράτσε, όταν την είδε αγχωμένη: «Τα πρώτα ογδόντα χρόνια είναι δύσκολα», είπε η Νάνα Μούσχουρη και άρχισε το τραγούδι.

Η Νάνα Μούσχουρη θύμισε μια ιστορία που της είχε πει ο Λιμπεράτσε, όταν την είδε αγχωμένη: «Τα πρώτα ογδόντα χρόνια είναι δύσκολα»
Το κοινό χειροκροτούσε δυνατά, φώναζε μπράβο, και εκδήλωνε με κάθε τρόπο την αγάπη και τον σεβασμό του στην Νάνα Μούσχουρη

Από το «Ενα μύθο θα σας πω» και τις πρώτες ντόπιες επιτυχίες που καθόρισαν την μετέπειτα πορεία της, και τις μεγάλες διεθνείς συναντήσεις της, η Νάνα Μούσχουρη διέκοψε πολλές φορές τη συναυλία της για να μιλήσει στο κοινό. Σε ένα κοινό που χειροκροτούσε δυνατά, φώναζε μπράβο, και εκδήλωνε με κάθε τρόπο την αγάπη και τον σεβασμό του απέναντι σ΄αυτή τη γυναίκα που επί εξήντα χρόνια κάνει με την ίδια αφοσίωση αυτή τη δουλειά.

Ο Σάκης Ρουβάς χειροκροτούσε όρθιως την Νάνα Μούσχουρη

Μπορεί να μπέρδεψε αρκετές φορές τα λόγια της, λέγοντας μάλιστα «καλύτερα να τραγουδάω παρά να μιλάω». Μπορεί να θύμισε αυτό που της έλεγε ο Γκάτσος τα πρώτα της χρόνια, ότι «τραγουδάς πολύ καλά αλλά δεν καταλαβαίνεις τι λες» (!!!). Μπορεί να συγκινήθηκε και κρατώντας ένα άσπρο μαντήλι να σκούπισε αρκετές φορές τα μάτια της. Μπορεί η φωνή της να μην έφτανε (πια) στις πιο υψηλές νότες. Ωστόσο τίποτα και κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να αμφισβητήσει τη δύναμη, το πείσμα, τη θέληση και την γοητεία αυτής της γυναίκας που διανύοντας την ένατη δεκαετία της ζωής της, στεκόταν εκεί πάνω, και τραγουδούσε επί δύο ώρες, μπροστά σε ένα κοινό που γέμισε για πολλοστή φορά το Ηρώδειο.

Παρουσίασε τη μουσική της διαδρομή, κυρίως μέσα από τα τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκη
Η Νάνα Μούσχουρη ευχαρίστησε ξανά και ξανά το κοινό

Ως το τελευταίο τραγούδι, το επικό «Χάρτινο το φεγγαράκι», η Νάνα Μούσχουρη έκανε την μουσική της διαδρομή κυρίως μέσα από τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Στη συνέχεια ενθουσίασε το κοινό με το «Θά ρθει άσπρη μέρα και για μας» του Σταύρου Ξαρχάκου που καταχειροκροτήθηκε, την «11η εντολή» του Γιώργου Χατζηνάσιου, αλλά και μια σειρά από ξένες επιτυχίες της, τραγούδια από κινηματογραφικές ταινίες που αγάπησε, τραγούδια του Μπομπ Ντύλαν, της Εμι Γουάινχαουζ, του Σαρλ Αζναβούρ, του Λέοναρντ Κοέν.

Ευχαριστώντας ξανά και ξανά το κοινό, η Νάνα Μούσχουρη μίλησε για τους νέους και το μέλλον, θέλοντας με τον τρόπο της να δώσει τη σκυτάλη... Το βέβαιο είναι πως έχει αφήσει το δικό της χνάρι, το δικό της σημάδι σ΄αυτό που λέγεται μουσική, μαζί με τα μαύρα γυαλιά της...

Η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τραγούδια του Μπομπ Ντύλαν, της Εμι Γουάινχαουζ, του Σαρλ Αζναβούρ, του Λέοναρντ Κοέν.
Ευχαρίστησε ξανά και ξανά το κοινό,  μίλησε για τους νέους και το μέλλον, θέλοντας με τον τρόπο της να δώσει τη σκυτάλη...
Μίνως Μάτσας, Προκόπης Παυλόπουλος, Λυδία Κονιόρδου, Άννα Μαρία Γλίξμπουργκ, Νάνα Μούσχουρη, Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Geoffrey Pyatt (Πρέσβης Αμερικής)-Mary Pyatt
Φώφη Γεννηματά-Ανδρέας Τσούνης
Νατάσα Παζαΐτη-Αλέξανδρος Καραμανλής
Λυδία Κονιόρδου-Βλασία Παυλοπούλου
Γιώργος Κατρούγκαλος-Hedva Ser
Ολα όσα έγιναν στη συναυλία της Νάνας Μούσχουρη στο Ηρώδειο -Βρέθηκαν εκεί από τον Παυλόπουλο, ως την Παπαρίζου [εικόνες] | iefimerida.gr 17
Προκόπης Παυλόπουλος, Νάνα Μούσχουρη, Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Προκόπης Παυλόπουλος, Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Γιώργος Βαρδινογιάννης
Αγάπη Τσαχπινοπούλη, Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Μάριος Φραγκούλης, Ακης Δαβαράκης, Γιώργος Περρής
Σάκης Ρουβάς-Κάτια Ζυγούλη
Μάριος Φραγκούλης-Γιώργος Περρής
Βάσω Παπαντωνίου-Ευτυχία Βασιλικού-Βασίλης Βασιλικός
Ελενα Παπαρίζου
Νίκος Ευαγγγελάτος, Τατιάνα Στεφανίδου
Μίμης Πλέσσας-Λουκίλα Καρρέρ
Γιάννης Κεντ-Κατερίνα Γκαγκάκη
Γιάννης Βογανάτσης-Στέλλα Καπεζάνου-Αλέξανδρος Κασσανδρινός
Σάσα Σταμάτη
Προκόπης Παυλόπουλος-Νάνα Μούσχουρη-Hedva Ser-Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Μίνως Μάτσας-Νάνα Μούσχουρη-Ρούλα Μάτσα-Σάκης Ρουβάς-Έλενα Παπαρίζου-Μαργαρίτα Μάτσα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νάνα Μούσχουρη ηρώδειο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ