Νέο χτύπημα από τον Κατσίκη: Διαφωνεί και με την απλή αναλογική και με το σπάσιμο της Β' Αθηνών - iefimerida.gr

Νέο χτύπημα από τον Κατσίκη: Διαφωνεί και με την απλή αναλογική και με το σπάσιμο της Β' Αθηνών

Γιώργος Κατσίκης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τροπολογία για την κατάτμηση της Β' Περιφέρειας της Αθήνας προκαλεί νέο πονοκέφαλο και ρήγμα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης διατύπωσε σήμερα την διαφωνία του και με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τον Κλεισθένη που θεσπίζουν την απλή αναλογική αλλά και με την τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας.

«Διαφωνώ και ανησυχώ για την κατάτμηση, με αυτόν τον τρόπο πλήττονται τα μικρά κόμματα. Κι αυτό διότι θα εκλέγουν έναν και μόνο βουλευτή».

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε από τον Πάνο Σκουρλέτη να τροποποιήσει την τροπολογία, ώστε να μην έχει εφαρμογή από τις επόμενες εκλογές, «για να δώσει την ευκαιρία να προετοιμαστούμε για τις νέες περιφέρειες».

Ομως ο κ. Κατσίκης διατυπώσει την διαφωνία του και για την απλή αναλογική που θεσπίζει ο Κλεισθένης επικαλούμενοςτην εμπειρία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Η απλή αναλογική στις βουλευτικές εκλογές που στηρίξαμε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα δούμε στις τοπικές εκλογές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ