O Τζάστιν Τριντό ζήτησε συγγνώμη για το χούφτωμα σε μία δημοσιογράφο - iefimerida.gr

O Τζάστιν Τριντό ζήτησε συγγνώμη για το χούφτωμα σε μία δημοσιογράφο

O πρωθυπουργός του Καναδά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τζάστον Τριντό παραδέχθηκε χθες για πρώτη φορά ότι είχε ζητήσει συγνώμη το 2000 από μια γυναίκα που τον κατηγόρησε ότι την χούφτωσε, αλλά επέμεινε ότι κατά την άποψή του δεν είχε κάνει τίποτε ανάρμοστο.

«Ζήτησα συγνώμη την ίδια στιγμή», είπε ο Καναδός πρωθυπουργός, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν ήλθε ο ίδιος ή κάποιος συνεργάτης του σε επαφή με την δημοσιογράφο, που δεν έχει κατονομαστεί.

«Δεν θέλω να μπω σε εικασίες για το πως νιώθει τώρα. Δεν την αναζήτησα, κανείς από την ομάδα μου δεν το έκανε. Δεν νομίζουμε ότι θα ήταν πρέπον», είπε.

Ένθερμος υποστηρικτής του φεμινιστικού κινήματος ο Τριντό παραδέχθηκε ότι άντλησε διδάγματα από το περιστατικό που συνέβη στη διάρκεια μουσικού φεστιβάλ πριν από 18 χρόνια, όταν εκείνος ήταν ένας 28χρονος εκπαιδευτικός.

PM addresses groping allegations stemming from a B.C. event in 2000:

"Often a man experiences an interaction as being benign or not inappropriate and a woman particularly in a professional context can experience it differently and we have to respect that and reflect on that." pic.twitter.com/ADYHTp9aUw

«Είμαι υπεύθυνος για τις δικές μου ενέργειες και σίγουρα δεν νιώθω ότι ήταν ανάρμοστες επ’ ουδενί. Όμως το μάθημα που παίρνουμε, την ίδια ώρα, και θα μιλήσω ανοικτά, είναι ότι συχνά ένας άνδρας αντιλαμβάνεται αλλιώς μια ενέργεια, ως καλόβουλη και μη ανάρμοστη, ενώ μια γυναίκα, ιδιαίτερα κατά την άσκηση του επαγγέλματός της, μπορεί να το βιώσει διαφορετικά και πρέπει να το σεβαστούμε αυτό και να το σκεφθούμε σοβαρά», είπε.

Προ ημερών Καναδός πολιτικός σχολιαστής ανήρτησε στο Διαδίκτυο μια φωτογραφία από άρθρο γνώμης της εφημερίδας Creston Valley Advance του 2000, το οποίο ανέφερε ότι ο Τριντό είχε χουφτώσει μια από τις ρεπόρτερ του εντύπου στο φεστιβάλ Kokanee Summit και ότι «ζήτησε με καθυστέρηση μιας ημέρας συγνώμη για ανάρμοστη μεταχείριση της δημοσιογράφου ενώ ήταν σε αποστολή».

Η τότε εκδότρια της εφημερίδας, Βαλερί Μπουρνέ, είπε στο CBC ότι θυμάται ότι η δημοσιογράφος ήταν ταραγμένη από τη συνάντησή της με τον Τριντό. Είπε ακόμη πως θεωρεί ότι η ρεπόρτερ του μιλούσε, όταν εκείνος την άγγιξε. « Ήταν ένα σύντομο άγγιγμα. Δεν θα το χαρακτήριζα σεξουαλική επίθεση», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καναδάς Τζάστιν Τριντό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ