Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου στο iefimerida: Οι τουρίστες έχουν οδηγίες να μην κουβαλούν χρήματα, γιατί τους κλέβουν - iefimerida.gr

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου στο iefimerida: Οι τουρίστες έχουν οδηγίες να μην κουβαλούν χρήματα, γιατί τους κλέβουν

Τουρίστες στην Ακρόπολη /Φωτογραφία: Shutterstock.com
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καλοκαίρι έχει μπει... για τα καλά και οι τουρίστες στην Αθήνα κάθε μέρα καταφθάνουν, είτε για να μείνουν εδώ, είτε για να αναχωρήσουν μετά από λίγο για κάποιο ελληνικό νησί.

Ωστόσο, η εγκληματικότητα στην πρωτεύουσα είναι σε υψηλά επίπεδα, οι κλοπές είναι καθημερινό φαινόμενο και οι έμποροι ανησυχούν για το κατά πόσον οι τουρίστες πάνε στους εμπορικούς δρόμους με χρήματα ή κάρτες για να ψωνίσουν, μιας και υπάρχουν καταγγελίες για οδηγίες που τους συνιστούν να μην έχουν μαζί τους οτιδήποτε που μπορεί να κλαπεί.

«Η τουριστική περίοδος κινείται σε αυξητικά επίπεδα. Εμείς σαν Εμπορικός Σύλλογος προσπαθούμε να προσεγγίσουμε αυτό το κοινό. Ένας τρόπος είναι, βεβαιώνοντας το κλίμα ασφάλειας στην αγορά. Έχουν έρθει καταγγελίες στην αντίληψη μας ότι τουρίστες παίρνουν εντολές να κινούνται στο κέντρο της Αθήνας χωρίς τα πορτοφόλια τους ή τις κάρτες τους γιατί μπορεί να πέσουν θύματα κλοπής» αναφέρει στο iefimerida.gr ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης και έτσι εκπέμπει SOS με αυτή την (ανησυχητική) καταγγελία, ότι δηλαδή τουρίστες δέχονται οδηγίες να μην κυκλοφορούν με χρήματα καθώς κινδυνεύουν στο κέντρο της Αθήνας.

Από την μεριά του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, προβαίνει σε κινήσεις ανατροπής του εν λόγω κλίματος.

«Έχουμε ανεβάσει πάρα πολύ ψηλά το θέμα της εγκληματικότητας, προχτές κάναμε μια πολύ μεγάλη εκδήλωση στην πλατεία Μοναστηρακίου με όπερα που είχε χιλιάδες κόσμου, για να δείξουμε την σημασία της ασφάλειας, να ζητήσουμε περισσότερη αστυνόμευση, ώστε να δοθεί η εμπιστοσύνη στους τουρίστες να κινηθούν με τα χρήματα τους στην αγορά και να καταναλώσουν» αναφέρει ο κ.Καφούνης και συμπληρώνει για την κατάσταση στην αγορά «Τουρίστες από Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, καταναλώνουν σε υψηλότερα επίπεδα, αν και όλες οι χώρες έχουν τουρίστες υψηλού, μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος. Οι Κινέζοι τουρίστες, κινούνται αυξητικά, καταναλώνουν και εστιάζουν στα brands, στις μάρκες και είναι και ένας στόχος κοινός για όλη την τουριστική αγορά να τους προσεγγίσει και να τους αυξήσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ