Καμμένος: Ερχονται προφυλακίσεις βουλευτών της ΝΔ για σκάνδαλα -Καβάντζα του Σόρος ο Θεοδωράκης - iefimerida.gr

Καμμένος: Ερχονται προφυλακίσεις βουλευτών της ΝΔ για σκάνδαλα -Καβάντζα του Σόρος ο Θεοδωράκης

Πάνος Καμμένος (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Aμυνας Πάνος Καμμένος το αφιέρωσε στο να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Όμως δεν έμεινε μόνο εκεί αλλά προανήγγειλε και προφυλακίσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για σκάνδαλα οι οποίοι όπως είπε δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα τους δοθεί η άδεια προκειμένου να βγουν από τη φυλακή και να έρθουν να ψηφίσουν στη Βουλή όταν θα έρθει συμφωνία για το μακεδονικό.

«Αν και όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή έχουμε ξεκαθαρίσει τι θα κάνουμε. Αν έρθει με 180 ψήφους τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία που αλλά υπόσχεται στην κ. Μέρκελ αλλά λέει στο εσωτερικό, αλλά στο εξωτερικό. Θα ακολουθήσει την πρόταση του Κώστα Καραμανλή του Βελιγραδίου. Χθες ο κ. Τζανακοπουλος σας είπε ότι όταν έρθει η ώρα μπορεί η Βουλή να κυρώσει την συμφωνία με 180 ψήφους. Εμείς ξέρουμε τι θα ψηφίσουμε, εσείς τι θα κάνετε κ. Μητσοτάκη όταν χτυπήσει το τηλέφωνο σας και ακούσετε από την άλλη μεριά εκείνη την ίδια φωνή που θα σας λέει να ψηφίσετε ναι. Πόσες θα είναι οι απουσίες που θα έχετε τότε αν δεν δοθεί η άδεια να έρθουν να ψηφίσουν στη Βουλή βουλευτές που έχουν καταδικαστεί για σκάνδαλα».

Όμως αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στο πως θα κινηθεί η Ελλάδα από τον Αύγουστο και μετά που θα ολοκληρωθεί το μνημόνιο ανέφερε πως «είναι στα χέρια της κυβέρνησης να διευκολύνουμε τις επενδύσεις αυτούς τους έξι μήνες». Ο κ. Καμμένος δεν εξήγησε γιατί θέτει χρονικό πλαίσιο έξι μηνών και αν αυτό έχει να κάνει με τη συμφωνία των Πρεσπών και με την πρόθεσή του να αποσύρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ή με άλλο εκλογικό σχεδιασμό.

Ψευδομακεδονομάχος και καβάντζα του Σόρος ο Θεοδωράκης

Μάλιστα αναφερόμενος στην στάση που κρατούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και στην πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση πριν λίγες μέρες ο κ. Καμμένος μίλησε για ψευδομακεδονομάχους και πρόθυμες κοινοβουλευτικές καβάτζες του Σόρος εντάσσοντας σε αυτή την κατηγορία και τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι.

«Θα ήμασταν σήμερα εδώ να συζητάμε το τέλος του μνημονίου και την έξοδο της χώρας στις αγορές αν οι ανεξάρτητοι έλληνες έριχναν την κυβέρνηση; Γιατί να τη ρίξουμε για να κάνουμε το χατήρι στους πρόθυμους; Στις κοινοβουλευτικές καβάντζες του Σόρος. Ο κ. Θεοδωράκης πριν από λίγες μέρες δήλωνε πρόθυμος να αναλάβει αυτό το ρόλο με την προϋπόθεση να φύγουμε εμείς από την κυβέρνηση. Να ρίχναμε την κυβέρνηση για να κάνουμε τα χατίρια της τρόικας εσωτερικού του κ. Μητσοτάκη, Βενιζέλου Θεοδωράκη, Στουρνάρα και της κ.Γεννηματα. Είδαμε αποστασίες, εξαγορές βουλευτών, φυλλάδες, τρόφιμους του Σόρος που συνασπίστηκαν σε μια πρωτόγνωρη συμμαχία για να πέσει η κυβερνητική πλειοψηφία. Για να γλιτώσουν την φυλακή τα λαμόγια της Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Να ξέρετε ότι σύντομα θα χτυπήσουν από την δικαιοσύνη τα καμπανάκια της Novartis».

Επίθεση σε Αδωνι και Βορίδη

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε προσωπικά και στον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη.

«Έχει καμία σχέση ο λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη με το λόγο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Κώστα Καραμανλή; Γελούσαν ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης όταν τους είπε ο πρωθυπουργος ότι έχουν πάρει στα χέρια τους την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Μαζί τους γελούσε και ο κύριος Μητσοτάκης. Η Νέα Δημοκρατία έχει σήμερα κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον άνθρωπο που ανέλαβε την προεδρία της ΕΠΕΝ από το Νίκο Μιχαλολιάκο. Έχει αντιπρόεδρο του εκείνον που έγραφε αντισημιτικά βιβλία και έπαιρνε μέρος σε ναζιστικές εκδηλώσεις. Σήμερα επαναφέρουν λογικές που έχουν ταυτιστεί με ένα νέο αντικομμουνισμό που επιδιώκουν στην Ευρώπη ακραία κόμματα. Ολοι αυτοί βαφτίστηκαν σε μια νύχτα μακεδονομάχοι όμως οι πολιτικοί τους ηγέτες είναι αυτοί που ευθύνονται για την καυτή πατάτα του μακεδονικού που πέταξαν μαζί με άλλα προβλήματα στα χέρια της δικής μας κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ