Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Είστε ντροπή και κατάντια για τη χώρα - iefimerida.gr

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Είστε ντροπή και κατάντια για τη χώρα

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα στη Βουλή / EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον ίδιο τόνο, λέγοντας «είστε«ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης, με Ψ κεφαλαίο», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής για τα περί συνάντησης με την Άνγκελα Μέρκελ.

«Είχατε το θράσος να επικαλεστείτε ρεπορτάζ της "Εφημερίδας των Συντακτών". Είστε σοβαρός; Είναι τόσο έγκριτοι που δεν γνωρίζουν ότι δεν συναντήθηκα ούτε με τον Ζεεχόφερ ούτε με τη Μέρκελ. Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης, με Ψ κεφαλαίο! Είστε διπλός ψεύτης, όταν, μιλώντας για το μεταναστευτικό, με ταυτίζετε με τον Όρμπαν. Σε κάθε σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έχω συγκρουστεί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας. Ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης, αυτό θα σας συνοδεύει! Ντροπή σας!», είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

Στη συνέχεια, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε ακόμη πιο σφοδρά στον πρωθυπουργό: «Είστε συκοφάντης. Είστε ντροπή και κατάντια για τη χώρα. Είστε αδίστακτος και βαθιά διαπλεκόμενος με πολύ πιο ισχυρούς δεσμούς από τις προηγούμενες κυβέρνήσεις και είστε πίσω από το χυδαίο παρακράτος. Εσείς τα συντονίζετε όλα, είστε πίσω από τις αθλιότητες του κ. Βαξεβάνη και του κ. Ματζουράνη. Ο μεγαλύτερος ψεύτης και ο πιο χυδαίος».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε σημαδιακή τη σημερινή ημέρα, επέτειο του δημοψηφίσματος. «Τότε που φέρατε τη χώρα στα πρόθυρα του διχασμού και της χρεοκοπίας», είπε και πρόσθεσε: «Συνήθως χάνετε την ψυχραιμία σας στη δευτερολογία. Βγάλατε έναν ακατανόητο εκνευρισμό και μας δώσατε μια πρόγευση στο τι θα ακολουθήσει την προεκλογική περίοδο. Αν βγείτε και κάνετε μια βόλτα -αν μπορείτε να το κάνετε, γιατί στη Θεσσαλονίκη μέχρι το αεροδρόμιο πήγατε-, αν ρωτήσετε ποιος είναι ο πολιτικός ψεύτης και πολιτικός απατεώνας, μια λέξη θα ακούσετε: Αλέξης Τσίπρας».

«Το "όχι" θέλει Έλληνες, το "ναι" θέλει προδότες»

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε στον πρωθυπουργό ένα tweet από εκείνες τις μέρες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. «"Το όχι θέλει Έλληνες, το ναι θέλει προδότες, καιρός να ξεχωρίσουνε τα αγρίμια από τις κότες". Ποιοι είναι αγρίμια και ποιοι κότες; Το συμπέρασμα θα το βγάλει ο ελληνικός λαός», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εχετε γίνει το παιδί για όλες τις δουλειές»

Και συνεχίζοντας για το δημοψήφισμα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Μπορεί κάποιοι στην οικογένειά σας -μια που αναφερθήκατε και στη δική μου- να θρηνούν κάθε μέρα που το "όχι" έγινε "ναι", αλλά για τους υπόλοιπους είναι μια οδυνηρή επέτειος. Η επέτειος αυτή είναι επέτειος της ουσιαστικής σας ήττας, όχι μόνο της μετάλλαξής σας. Φωνάζατε "go back κυρία Μέρκελ" και σήμερα εκλιπαρείτε για ένα χτύπημα στην πλάτη. Πετάξατε στην άκρη τους παλιούς σας συντρόφους για να γίνετε οι εκλεκτοί της νέας διαπλοκής. Λέγατε ότι θα αλλάξετε την Ευρώπη και γίνατε το παιδί για όλες τις δουλειές».

Επίθεση και στον Καμμένο

Στο κάδρο της επίθεσης του Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για το Σκοπιανό, είπε: «Ένας φυσιολογικός πρωθυπουργός θα σας είχε απολύσει. Αλήθεια, τι θα κάνετε στο ΝΑΤΟ; Θα πάτε μαζί (σ.σ.: με τα Σκόπια), θα καθίσετε μαζί;».

«Είστε ο μεγάλος ευεργέτης της ακροδεξιάς»

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στα όσα του είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τα περί ακροδεξιάς στροφής της ΝΔ, είπε: «Συνεργαστήκατε στις πλατείες και μιλούσατε για κρεμάλες. Εσείς συνεργαστήκατε στην κυβέρνηση με τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο εδώ και 3,5 χρόνια. Εσείς είστε ο μεγάλος ευεργέτης της ακροδεξιάς. Κάνετε τα πάντα για να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα ακροδεξιό, μπας και κόψει ψήφους στη ΝΔ. Ποντάρετε τα ρέστα σας στην ακροδεξιά για να επιβιώσετε, αλλά τελικά στον λάκκο που σκάβατε πέσατε εσείς».

«Εκλογές μια ώρα αρχύτερα»
Τέλος, για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Μητσοτάκης ΝΔ Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ