36χρονος τενίστας έσπασε σπάνιο ρεκόρ του «βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ - iefimerida.gr

36χρονος τενίστας έσπασε σπάνιο ρεκόρ του «βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ

Φωτογραφία: ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και ήδη ένα ιδιαίτερο ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ ανήκει στο παρελθόν και την θέση του στην ιστορία πήρε ένα άλλο.

Η έκπληξη δεν είναι το ότι έσπασε αυτό το ρεκόρ, αλλά το ποιος το έσπασε! Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά...

Το 2015 στο Αμερικανικό όπεν, ο Ρότζερ Φέντερερ συμπλήρωσε 65 συνεχείς παρουσίες σε Grand Slam, αλλά τον Ιανουάριο του 2016 αναγκάστηκε να απουσιάσει από το Αυστραλιανό όπεν κι έτσι το σερί αυτό σταμάτησε. Ωστόσο αποτελούσε ήδη ρεκόρ και μάλιστα από αυτά που έδειχναν εξαιρετικά δύσκολο να σπάσουν.

Και όμως... Ο 36χρονος σήμερα Φελιθιάνο Λόπεθ αποδείχθηκε συνεπέστατος σε όλα τα μεγάλα ραντεβού από την άνοιξη του 2002, όταν πρωτοέπαιξε στο Ρολάν Γκαρός, μέχρι σήμερα. Η παρουσία του στο Γουίμπλεντον είναι η 66η συνεχόμενη σε Grand Slam για τον Ισπανό τενίστα, που βρίσκεται στο νο 70 της παγκόσμιας κατάταξης και το 2015 είχε ανέβει στην 12η θέση, η οποία είναι και η καλύτερη της καριέρας του. Κάτοχος 6 τίτλων, σε όλες αυτές τις παρουσίες του σε ένα Grand Slam, ποτέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα προημιτελικά και μόνο στο διπλό έχει κατακτήσει έναν τίτλο, στο Ρολάν Γκαρός το 2016. Ωστόσο, ήδη το όνομά του γράφτηκε με «χρυσά γράμματα».

«Ήρθε η στιγμή να νικήσω κι εγώ τον Φέντερερ κάπου» δήλωσε με αρκετό χιούμορ ο Φελιθιάνο Λόπεθ, ο οποίος στον 1ο γύρο του Γουίμπλεντον νίκησε και απέκλεισε τον 27χρονο Αργεντινό Φεντερίκο Ντελμπόνις (νο 88), ενώ στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει το νο 5 του ταμπλό, επίσης Αργεντινό Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τένις Φέντερερ ρεκόρ λοπεθ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ